Nyårslöften

Nu är det den sista dagen på 2019, på detta årtionde. Jag har haft en sådant bra år och jag kan verkligen inte önska mig ett bättre år. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, om min kropp, om andra och att ta in varje stund. Lev i nuet.

Men på grund av att jag är jag så vill jag sätta mål för mig själv. Jag tycker att det alltid är bra att ha ett fåtal mål i huvudet som du kan checka lite snabbt i huvudet och fråga dig: Gör jag något som hjälper mig att klara detta mål på något sätt? Ja? Bra, fortsätt så. Nej? Amen, okej, hur ska jag tänka/göra istället då? Själv tycket jag inte att det ska vara svåra eller för onåbara, bara små saker som gör dig till den personen du vill bli.

Här kommer mina mål inför 2020.

1. Åk ut mer till landet

Efter att ha bott i en stor stad i två år så märker man hur mycket skönare det är att ta sig undan från allt. Att åka till ett lantställe eller till en mindre ort och bara vara för sig själv. Ja, man är ofta med andra, men det blir en helt annan avkoppling än vad det är hemma, där man sitter majoriteten av sina dagar och pluggar eller stressar. Jag vill bort från det. Under de åren jag har bott hemifrån har jag varit på Gräsö ett fåtal gånger, och jag vill verkligen till ställen som Gräsö. Lugna. Tysta. Och mysiga.

2. Ta Flera promenader

Sedan oktober har jag försökt att ta mer promenader. Vi bor 10 minuter ifrån ett gigantiskt elljusspår så det finns verkligen ingeting för mig att gnälla om. Att ta en halvtimme från sin vardag att gå sin lilla runda är perfekt när man känner sig trött efter en dag när man har suttit ned hela dagen och koncentrerat sig. Det är inte ens en lång tid, herregud. Jag fattar inte hur jag har varit så dålig med att prioritera detta. Men, det är aldrig försent. Jag vill verkligen försöka ta den där halvtimmen så ofta jag kan, men jag vill inte sätta en siffra.

3. Bli klar med min sleeve (tatuering)

Vänster: min senaste tatuering / Höger: inspiration

Detta kanske är en konstigt nyårslöfte för många men jag vill verkligen ha klart det i år. Jag vill inte bli distraherad av andra grejer jag vill göra eller att jag måste göra en annan grej nu nu nu (jag har varit bra på detta förut). Jag vill bli klar med min arm innan jag fortsätter med något annat.

4. Älska mig själv

Denna är nog den mest självklara och svåraste i min egna åsikt. Detta är något jag försöker dagligen men under en period går det inte alls bra. Jag vill lära mig själv att alltid ha den underliggande uppskattningen för mig kropp då den klarar så otroligt mycket. Och jag vill inte bara säga det, jag vill tro på det. Jag tror att det tar en extremt lång tid att göra det men jag vill verkligen försöka i år. 2019 var ett bra år för mig att lägga grunden, 2020 vill jag ha en stabil grund och jag vill överträffa mina egna förväntningar.

Kram, Amanda Maria

Gillar

Kommentarer