Ibland är det svårt

TRÄNING & HÄLSA, SELFCARE
28/11-18
12/2-20

Ibland kan det vara svårt att faktiskt se hur långt man har kommit när man bara tittar framåt. Det kan kännas som att man bara trampar vatten och inte kommer någonstans, som att allt jobb du har gjort inte är värt det.

Sen tittar man sig själv i spegeln. Man analyserar allt man inte tycker om och att man inte har jobbat hårt nog. Att alla fettvalkar fortvarande finns kvar som alla på Instagram döljer via bra poser. Man tycker att man är värdelös.

Av frustration och förundran tittar man på gamla bilder och ställer dem bredvid sina nytagna, kanske en bild som du tog för någon dag sedan. Och då märken man, fan, jag har ju gjort lite skillnad ändå! Man blir glad och beundrar sina framsteg medan du swipar fram och tillbaka, analyserar bilderna till den sista pixeln. Du ser lyckan och självkänslan i den nyare bilden och påminner dig själv att du faktiskt har klarat något du aldrig hade trott att du skulle åstadkomma.

Några dagar går (eller kanske veckor) och ditt självförtroende är på topp under hela tiden, det känns som att du är on top of the world. Men sen ser du sig själv i spegeln igen, en helgdag när du har käkat lite mer än vad du brukar på vardagen och kanske till och med en chokladkaka har kommit in genom munnen. Du tittar på dig själv och tänker att du inte har kommit någonstans, att allt jobb du har gjort inte är värt det, för du ser ju ändå likadan ut som du gjort dagen du valde att påbörja denna resa.

Och så börjar cirkeln om igen.

Kram, Amanda Maria

Gillar

Kommentarer