Hemmagjord Ingefärsshot

SELFCARE, RECEPT

Hej hallå alla fina och hoppas att ni har en bra söndag. Själv har jag precis suttit i ca 1 timme och påbörjat en uppgift som ska in den 6e december. En extremt tråkig uppgift som jag inte alls har lust att göra men det är smart att göra den under helgen då jag är helt utslagen efter vardagarna på förskolan.

Tidigare idag gjorde jag ganska mycket ingefärsshot till mig och Alex. Jag fick ett jättebra (och lätt) recept från Tove och det var verkligen superlätt! Kommer definitivt att göra det igen då jag tycker att det hjälper en del att ta lite varje morgon. Jag tänkte att jag delar med mig av receptet mer er med, hoppas att ni får lite feeling att göra!

Ingredienser

1 liter vatten

2 citroner

2 msk honung

ca 200g ingefära

Gör såhär

Häll vattnet i en kastrull och lägg i riven ingefära. Låt den värmas upp på låg värme (viktigt att det inte överstiger 60 grader, då det försvinner mycket nyttigt). Låt värmas i ca 1 timme.

Sila ur ingefäran och när vattnet har svalnat häll i honungen. När vattnet har svalnat helt häller du i citronen. Klaaaar.

Lätt va? Jag och Alex tog ett smakprov när den var klar och den brände bra i halsen. Då jag har blivit en hälsonörd ville jag se vad ingefära faktiskt gör och jag hittade ett inlägg från Mitt Kök. Där uppger de att ingefära hjälper att minska gasbildning, förhindrar och lindrar förkylningar, ökar blodflödet i kroppen och så ska det hjälpa mot migrän genom att lindra illamående och motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Detta är såklart om man äter det under en längre tid. Tillsammans med citronen hjälper nog detta väldigt mycket, om man tar det under en längre tid.

Om man inte gillar ingefärsshots så kan man ta lite citron och ingefära i te och vatten istället. Man borde få väldigt likande effekter av det också.

Kram, Amanda Maria

Gillar

Kommentarer