Hejhej bloggen! Nu har jag äntligen blivit klar med min teckning. Inga stora förändringar har skett förutom att jag skuggade lite mer med hjälp av en stomp och rättade till lite smådetaljer. Mitt budskap handlar om de ouppmärksammade våldtäkterna i Sydafrika men jag känner också att den kan representera vilken lidande kvinna som helst i ett patriarkalt samhälle. Temat var någonting som händer i världen, vilket jag tycker den här teckningen kan avspela ganska bra. Eftersom att kvinnor fortfarande är underordnad männen i många samhällen. Detta är en fråga som jag bryr mig mycket om och det var just av den anledningen jag valde att göra just den teckningen jag gjorde.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejhej bloggen! Under denna lektionen fixade jag ögonen och näsan på tjejens ansikte och jag skuggade även lite. Nu sitter inte ögonen lika långt ifrån varandra och näsan är lite större och hon ser mer ut som en person. Nästa lektion ska jag teckna solen ovanför tjejen, jag ska även skugga mer och kanske lägga till lite mer detaljer för att uttrycka känslor, alltså har jag inte så mycket arbete klar och blir förhoppningsvis klar nästa lektion!

Likes

Comments

Hej bloggen! Jag ändrade mina planer, jag använder fortfarande samma tema "vad som händer i världen" men bestämde mig för att måla något annat. Istället för att måla en teckning om Iran, bestämde jag mig för att min teckning skulle handla om Sydafrika. Jag lärde mig nyligen att våldtäkt är ett stort problem i landet, men att få människor uppmärksammar detta. Jag ville helt enkelt uppmärksamma något som händer i världen som jag inte tycker folk pratar om tillräckligt mycket. Så idag började jag med en skiss på själva idéen till teckningen. Jag använde blyerts för skissen men jag ska troligen färglägga teckningen med vattenfärg. Bilden ska symbolisera en sydafrikansk tjej som kollar upp mot en sol. Jag är inte helt säker på exakt hur teckningen ska se ut än, men jag tror att jag ska ha med en text också. Jag kan berätta mer om budskapet och vad alla element i teckningen ska symbolisera i nästa inlägg! Nästa vecka ska jag fixa tjejens ansikte mer, då jag inte blev så nöjd. Märkte inte förens i slutet av lektionen att hennes ögon är väldigt långt ifrån varandra, haha. Jag ska också måla en sol, och färglägga med vattenfärg. Hejdååå!!

Likes

Comments

Hej bloggen! Jag började med temat vad som händer i världen. Jag bestämde mig för att använda tekniken blyerts för jag känner att det passar min tecknings känsla och uttryck bäst. Jag började arbetet med en slarvig skiss ( den lilla teckningen ) för att jag ska kunna veta hur jag senare vill utföra arbetet och hur min teckning ska se ut. Min teckning har som sagt temat vad som händer i världen och handlar om Iran och vad som händer där. Det är nämligen mycket proteser där och många tror att det snart kommer bli en revolution. Jag valde just Iran eftersom att min mamma kommer därifrån och landet står mig väldigt nära . Jag kände att jag bäst kan uttrycka något som står mig väldigt nära och betyder mycket för mig. Denna lektionen hann jag tyvärr inte göra så mycket, men jag spenderade den mesta av min tid med att försöka komma på vad jag ska göra. Förhoppningsvis så hinner jag mer nästa lektion. I nästa inlägg tänker jag berätta mer om de olika momenten i min teckning och vad de betyder. Hejdååå!

Likes

Comments

Hej bloggen, jag heter Amanda! Här ska jag dela med mig om mina bildarbeten. Under denna terminen ska jag jobba med tre olika teman, vad som händer i världen, naturen och mina intressen. Hoppas det blir kul!

Likes

Comments