CITRONKLADDKAKA MED VIT CHOKLADGRÄDDE


VIT CHOKLADGRÄDDE:
100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
Finhacka chokladen.
Koka upp grädden i en kastrull, ta sedan av från värmen. Rör ner den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält. Häll upp i en bunke och låt svalna helt i kylen. Görs helst dagen innan den ska användas.
Vispa upp grädden precis innan servering.
CITRONKLADDKAKA (6-8 portioner)
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150 gram smör
2 dl vetemjöl
2 st stora citroner (är de små så ta 3)
+ Färska bär och extra citronzest till servering
Ugn: 175 grader
Smält smöret i kastrull eller mikro, ställ sedan åt sidan för att svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Tillsätt smör, vetemjöl, zest från två citroner och 4 msk citronsaft.
Rör ihop till en klumpfri smet. Häll ner i en form på cirka 26x17 cm, grädda i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt. Kladdkakan görs med fördel dagen innan, kladdkaka är ju alltid som godast dagen efter man gjort den. Spritsa på chokladgrädden och dekorera med färska bär och extra citronzest, NJUT!
