Amandas Bakblogg
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
AMANDAS BAKBLOGG
Gå till ,[object Object]
  • Instagram
  • Nouw

Arkiv

  • april 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019

Kategorier

  • AMANDA TESTAR
  • AMANDAS JULKALENDER 2017
  • BAKELSER
  • BANAN
  • BRÖD
  • CHOKLAD
  • CHOKLADBOLLAR
  • CITRUS
  • CUPCAKES & MUFFINS
  • DESSERT
  • DRYCK
  • FRUKOST/BRUNCH
  • GLASS
  • GLUTENFRITT
  • GODIS
  • JULRECEPT
  • KLADDKAKOR
  • KONDISBITAR
  • MATRÄTTER
  • MJUKA KAKOR
  • MÅTTOMVANDLING
  • NO BAKE
  • PAJER & CHEESECAKES
  • RESOR
  • SMÅKAKOR
  • SOCKERFRITT
  • SYLT/CURD/MARMELAD
  • SÖTEBRÖD
  • TÅRTOR
  • VEGANSKT
  • VEGETARISKT
amandasbakblogg
amandasbakblogg
Amanda

CITRONKLADDKAKA MED VIT CHOKLADGRÄDDE

tisdag, 7 april, 2020, 09:24


VIT CHOKLADGRÄDDE:

100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde

Finhacka chokladen.
Koka upp grädden i en kastrull, ta sedan av från värmen. Rör ner den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält. Häll upp i en bunke och låt svalna helt i kylen. Görs helst dagen innan den ska användas.
Vispa upp grädden precis innan servering.

CITRONKLADDKAKA (6-8 portioner)

2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
150 gram smör
2 dl vetemjöl
2 st stora citroner (är de små så ta 3)
+ Färska bär och extra citronzest till servering

Ugn: 175 grader
Smält smöret i kastrull eller mikro, ställ sedan åt sidan för att svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Tillsätt smör, vetemjöl, zest från två citroner och 4 msk citronsaft.
Rör ihop till en klumpfri smet. Häll ner i en form på cirka 26x17 cm, grädda i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt. Kladdkakan görs med fördel dagen innan, kladdkaka är ju alltid som godast dagen efter man gjort den. Spritsa på chokladgrädden och dekorera med färska bär och extra citronzest, NJUT!

  • CHOKLAD, KLADDKAKOR, CITRUS
  • (6)

Gillar

Kommentarer

MAGISK MINICHOKLADTÅRTA

torsdag, 30 januari, 2020, 12:33

CHOKLADBOTTNAR:
1,5 dl strösocker
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl rapsolja
0,5 dl varmt vatten

SMÖRKRÄM:

200 gram rumsvarmt smör
1 dl kakao
4 dl florsocker
0,5 dl mjölk

Ugn: 175 grader
Smöra två stycken springformar på 10 cm i diameter. Klä springformen med bakplåtspapper så det sticker upp lite från formens kant.
Blanda, socker, mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
Tillsätt ägg, mjölk, olja och varmt vatten. Vispa ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela i dina två formar.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut och låt svalna i tio minuter innan du lossar bottnarna från sin form, lägg sedan bottnarna upp och ner på ett bakplåtspapper för att jämna till ytan.
När bottnarna har svalnat så kan du dela vardera botten i två, så att du har totalt fyra tunnare bottnar.


Påbörja smörkrämen.
Lägg smör, florsocker och kakao i en skål. Vispa fluffigt i ett par minuter, tillsätt mjölken. Fortsätt vispa ett par minuter till för att få en riktigt fluffig smörkräm.
Lägg en botten på ett fat (jag tar alltid den biten som är plattast, alltså den understa delen av tårtbottnen).
Bred på ett lager chokladkräm. Upprepa till den sista bottnen. Ställ in tårtan i kylen för att smörkrämen ska stelna.
När den stelnat så spacklar du tårtan med 3/4 av resterande smörkräm, spritsa på det sista på toppen. Låt stelna i kyl igen, NJUT!

  • CHOKLAD, TÅRTOR, DESSERT
  • (9)

Gillar

Kommentarer

JORDNÖTS- OCH KOLARUTOR

måndag, 20 januari, 2020, 09:16

Jordnötter och choklad tillsammans är verkligen supergott, därför bakade jag dessa goda munsbitar häromdagen som är jätteenkla att baka. Vill man så kan man köpa färdig kola på burk istället för att göra egen, det blir minst lika gott. Gör man kolan enligt detta receptet dock så skulle jag rekommendera att börja med den då den måste stå i kyl i några timmar innan användning, kanske till och med göra dagen innan. Receptet på kolan är ett recept jag använt i flera år nu och kommer från geniet Linda Lomelino. Har inte experimenterat fram en godare eller enklare kola än den själv, den är en favorit helt enkelt.

BOTTEN:
10 g smält smör
100 g digestivekex
200 g florsocker
250 g jordnötssmör

Mixa kexen till smulor i en matberedare.
Rör ner smöret och blanda om ordentligt.
Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop.
Tryck ut i en form på cirka 25x15 cm med bakplåtspapper. Ställ i kyl i cirka en timme.

KOLA:
100 gram strösocker
1,5 dl vispgrädde
80 gram smör

Häll i sockret i en kastrull, värm försiktigt och när sockret börjar smälta och bli gyllenbrunt så kan du röra om lite. Se till att allt socker smält innan du drar bort från värmen. Värm grädden i en annan kastrull.
Tillsätt smöret till sockret, till en början kan det skära sig men det går ihop när du sätter tillbaka karamellen på värmen och fortsätter röra om. Tillsätt grädden, lite i taget. Låt koka några minuter innan du häller upp karamellen i en rengjord burk. Låt svalna helt i kylen, den kommer även tjockna när den blir kyld. bred sedan ut över jordnötsbottnen. Ställ i kyl igen medan du förbereder chokladtoppingen.

CHOKLADTOPPING:

100 g mörk choklad
70 g nougat

Finhacka den mörka chokladen. Lägg i en värmetålig skål tillsammans med nougaten, värm över vattenbad tills allt smält samman. Häll chokladen på kolan, ställ sedan i kyl till chokladen stelnat. Skär sedan i lagom stora bitar, NJUT!

  • NO BAKE, CHOKLAD, SMÅKAKOR, KONDISBITAR
  • (3)

Gillar

Kommentarer

amandasbakblogg

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2020-12-16 15:05