Header

Vardag, Allmänt

Hellooo!

Sitter i skrivande stund på tåget, påväg till skolan.
Börjar numera tjugo i två på måndagar och slutar 17:20. Tyckte att det var nice till en början, men har nu insett att hela dagen i princip är förstörd.

Visst, man kan ju använda förmiddagen till att träna eller plugga, men hatar att bara sitta och vänta ut dagen.
Tror att det kan bli bra i slutändan iallafall. Det är ju bara en termin kvar nu!

Vill även passa på att tipsa om en supergod marmelad, med smak av päron & ingefära, som jag provade i lördags. Äter vanligtvis inte marmelad pga högt sockerinnehåll, men tänkte att det var värt att prova. Någon gång ibland går ju bra.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Allmänt

Fredag! Yay!

Vad ska ni göra idag?
Själv ska jag till Gimo på tacokväll med några av syskonen. Är så dålig på att ta mig tid att träffa dom, trots att jag uppskattar dessa stunder mest av allt.

Idag tänkte jag även dela med mig av den första delen (har inte hunnit längre) på min bucketlist för 2018.

Bucketlist 2018

Träna regelbundet
Vet inte om jag behöver säga mycket mer, men saknar verkligen träningen. När jag spelade fotboll, så kunde jag använda träningarna till att bara få släppa allt annat och rensa huvudet för en stund, och det var så skönt. Och roligt.

Våga
I år ska jag våga säga nej, när jag inte vill. Våga säga ja till mer, utmana mig själv och göra saker jag tycker är jobbigt! 2018 SKA även bli året då jag vågar släppa någon nära inpå och slutar ha taggarna utåt.

Köpa ett till par klackar
Och använda dem. Köpte ett par klackar förra året och har använt dom en gång.

Vara snällare mot mig själv
Och andra. Jag är rätt så dålig på att berömma mig själv och vara nöjd med det jag gör och mycket pga prestationsångest. Men detta måste få ett slut.

Vara mer spontan
Kanske går denna ihop med föregående punkt om att våga, men i år vill jag verkligen kunna säga ja till mer.

Resa
I år vill jag resa. Vet inte vart och hur länge, men något som lockar är en resa till Italien eller en weekend i Berlin eller Lübeck.

Ta körkort
Hittills har livet kommit emellan och jag vet ”vill man något tillräckligt mycket, så kämpar man”, men det är inte alltid så lätt, och det förstår inte alla som redan har det avklarat.
Vill så gärna ha det avklarat, dels för min egen skull, men också för att slippa pressen från alla andra.

Bli bättre på att träffa människor
Är så otroligt dålig på det, trots att jag älskar det! Dålig kombo, jag vet.
(På bilderna ser ni dagens frukost
Vaniljfil med granola med smak av banan och choklad, från UF-företaget GoGranola UF)

Kika in deras instagram: @gogranola.uf

Psst! Deras granola är hemgjord, ekologisk och glutenfri.

Likes

Comments

Vardag, Allmänt

Hej på er!
Igår påbörjade jag ett inlägg, som var tänkt att publiceras innan tolvslaget, men så blev det inte av olika anledningar. Så jag tänker att jag delar det med er nu.


”Cirka 6 timmar kvar av 2017. Detta året har gått så otroligt fort och kanske varit det mest omtumlande. Om jag skulle beskriva 2017 i tre ord så skulle det vara: blod, svett och tårar.

2017 kan ha varit ett av mina viktigaste år, sen min födsel. På något sätt har jag känt mig mer fri i år. Jag har lärt mig att acceptera mig själv och mina brister, lärt mig att sluta jämföra mig själv med andra, även om det fortfarande finns gånger då jag gör det. Jag har lämnat många energislukande personer bakom mig, släppt gammalt groll och samtidigt har jag skapat en hel del nya kontakter. Har insett att man bara måste släppa vissa saker och personer, oavsett hur ont det gör.

Trots att jag alltid varit väldigt självständig, så har jag blivit det på en helt annan nivå under 2017.
Jag tog tag i livet, skrev det där förbannade CV:t och ansökte till olika jobb, och trots att jag fick avslag så gav jag inte upp! Det är jag väldigt stolt och tacksam över, för jag har världens finaste kollegor och jag trivs jättebra med mitt jobb.
Jag reste utomlands själv (med en kompis, men utan föräldrar). Det rekommenderar jag åt alla.

2017 blev ett år åt mig själv. Hur egoistiskt och självupptaget det än låter, så har det varit en räddning på många plan. Jag har blivit bättre på att sluta pusha mig själv för hårt, ta på mig för mycket och klandra mig själv om något inte går vägen. Jag har mycket kvar, men jag har kommit en bit på vägen.

Men året har inte bara varit bra. 2017 har varit en ständig kamp inombords. En kamp som behövde tas och en kamp som jag är glad att jag tog, för jag hade aldrig stått där jag står idag.
Saknad, stress och ångest har tagit upp många av mina dagar, men någonstans i det fann jag styrka och förlåtelse har varit ett betydelsefullt ord under 2017.

Men trots allt detta så får vi inte glömma det bästa: jag blev moster åt två fantastiska pojkar inom loppet av en vecka! ❤️”

Likes

Comments

Vardag, Allmänt

God fortsättning! Hur var er julafton?

Min började med att äta julfrukost i Gimo tillsammans med syskon och respektive. Det var supermysigt och jag fick bebismysa massor. Nöjd tjej!!

Vi hade även julklappsutdelning och sen var det nästan bara att dra vidare. Var hemma lagom till Kalle och då hade mormor, morfar och morbror kommit!Dom träffar man heller inte så ofta, så det var supertrevligt!
Dessutom fick jag gosa massor med deras hund, Zacki. Han är så himla fin!
Anti-histamintabletterna verkar funka iallafall, för jag fick ingen allergisk reaktion denna gång!! Så skönt!!!

(Zacki och jag)

Likes

Comments

Instagram@amandasandqvist