Att flytta, bli äldre och bli journalist på riktigt

Det verkar som att jag kommer hit när jag behöver sammanfatta något. Eller typ bara reflektera. Kanske när jag behöver bearbeta något, en förändring.

Jag har blivit ett år äldre. Jag har flyttat till Stockholm med två tjejer, mina ögonstenar här i livet. My partners in crime.

Jag har också börjat min långtidspraktik på Expressen TV som TV-reporter. Det är väldigt speciellt under en pandemi. Ingenting är ju fysiskt. Presskonferenser, synkar, intervjuer, till och med evenemang, allt är på distans. Det blir en lustig känsla att sitta i båset, med hörlurar framför en ljus skärm och genomföra alla möjliga olika nyheter. Men jag hade inte kunnat få en bättre praktikplats som gör min praktiktid så väl. Jag har lärt mig så enormt mycket. Och även om jag absolut arbetat som journalist innan, på lokalmedier, så känns det helt annorlunda nu när det är rikstäckande. Jag njuter verkligen varje sekund, jag suger åt mig all information som en svamp. Och jag längtar tills i sommar när jag även ska få göra ett sommarvikariat där. Jag har fått göra så himla mycket olika saker, jag har fått göra allvarliga nyheter, små nyheter, stora nyheter, melodifestivalen-jobb, let's dance-jobb, intervjuat Anders Tegnell... Listan är lång! Är så tacksam för arbetsplatsen som låter mig göra fel, göra rätt, utvecklas, lära mig nya saker och behandlar mig som en kollega och inte en student.

  • 30 visningar

Gillar

Kommentarer