2020 blev introvertens år

Jag tänkte inte göra någon sammanfattning för 2020. Min första tanke var "det har inte hänt ett skit".

När jag hör 2020 tänker jag på året som gav mig oro för sjuka och gamla föräldrar. Året av isolering och att göra alla saker på distans. Som introvert (haha) så har det inte varit galet jobbigt, det här med att inte kunna gå på sociala evenemang osv. Däremot har oron påverkat mig mycket. Jag har varit konstant orolig för mina föräldrar, som är gamla men också sjuka. Jag har varit orolig för mig själv, som alltid blir väldigt dålig av vanliga influensan. Jag har varit orolig för nära och kära. Det har tagit på psyket att vara mer orolig "än andra" och därmed känna att man "missar" saker.

Men 2020 blev också året av tacksamhet. Tacksam för att mina föräldrar lever, för att mina nära och kära lever. Tacksam för att jag inte varit helt ensam under pandemin. Jag tänkte så ofta, och tänker fortfarande, på de som är helt ensamma under pandemin...

2021 kommer att bli förändringens år för mig.

Jag ger mig in på sista delen av min journalistutbildning - långpraktiken. Efter praktiken är jag helt färdigutbildad! Det känns helt otroligt. Hur kan tiden gå så fort? Jag flyttade ju nyligen till Sundsvall.

Jag minns hur jag svettades inför den första intervjun jag skulle göra. Hur jag glömde basala grejer som att fråga efter namn på intervjupersonen, hur jag ställde osammanhängande frågor. Jag minns när jag trodde att det var vettigt att spela in/anteckna en hel timmes intervju, för en ytterst kort text.

Jag är så glad att jag genomförde detta - flytten till Sundsvall och utbildningen som snart är klar. När jag sökte in på programmet var jag "halvsäker" på att jag ville bli journalist. Nu finns det inget annat yrke jag vill syssla med. Inget annat yrke jag blivit så kär i!

Flyttlasset till Stockholm har gått. Min bästa underbara vän Emma körde lastbilen och jag är evigt tacksam för det. Jag tog körkort nyligen och hade INTE vågat köra lastbil haha.

Jag är så spänd och förväntansfull inför vad 2021 kommer att erbjuda mig.

  • 52 visningar

Gillar

Kommentarer