VAD HÄNDE I MÅNDAGS!?

Jag tror jag fått denna frågan ställd minst 50 gånger på två dagar.. orolig och helt förkrossad tjej ligger i sängen, inlagd för andra gången på 4 veckor. LILLA JAG, varför!!?

I förrgår TISDAG när vi vaknades togs återigen blodprover som varje morgon de senaste 3-4 veckorna på sjukhuset. Skulle förberedas för MR röntgen av hjärnan. Fick veta att de var oroliga över en blodpropp i hjärnan, KAOS I HUVUDET UPPSTOD. Men lugnades fort ner av att läkaren sa "är detta fallet så behandlas detta lätt med enbart blodförtunnande i några månader, komplikationer kan ske men i 9 av 10 fall går allt som de ska"

Haha och det enda som snurrade i mitt huvud var enbart PUST, SKÖNT INGET SOM BEHÖVER OPERERAS OCH INGET HÅR SOM SKA RAKAS AV.

Ja, vad säger man. Att håret ska va så viktigt i detta sammanhanget... i vilket fall gjordes röntgen.. fick åka hem på permission och igår ONSDAG var vi tillbaka kl 8 för nya prover och fick klartecken att INGET VAR FEL I HJÄRNAN. Men de ville ändå göra ett tredje prov för att vara helt 100 säkra (detta fick jag välja själv om jag ville genomföra, det behövdes ej. Men jag valde att försöka..) förberedelse för ryggmärgsprov. Vilket jag fruktat sedan i måndags.. jag hade hört att det gjorde så fruktansvärt ont och att det självklart skall tas i ryggen. Men jag fick infon om att jag iallafall skulle få lokalbedövning. MEN, här kommer vi till det stora MEN!!

JAG HAR VÄRLDENS KONTROLL BEHOV.
Vi gjorde trots allt ett försök, men att inte se vad som hände eller kunna kontrollera något gjorde att jag låg och skakade på sängen och läkaren valde att avbryta då jag fick stickningar i benet och ryggen och hade så fruktansvärt ont. Jag har nog aldrig haft så ont i hela mitt liv. Det var fruktansvärt.

Så, vad händer nu?
Jag är utskriven, frisk i hela huvudet. Remiss till ögon är skickad och utredningen fortsätter där. Plus en fortsatt utredning av magen gjordes imorse med ultraljud och möte med min tarm läkare för att utesluta nytt skov i min ulcerös kolit.

Men jag mår bra och på måndag börjar jag jobba igen!! Tack alla för ni bryr er! Allt från gamla lärare, släkt, vänner, bekanta, folk jag aldrig träffat, ni är fantastiska!

Gillar

Kommentarer

you look amazing today