REMICADE

Då var man här igen.. nästa läkarbesök.
Som jag skrivit i tidigare inlägg så är jag på sjukhuset var 8de vecka och får utöver mina vanliga kvällsmediciner en medicin intravenöst.

Remicade fungerar genom att blockera funktionen hos ett protein som kallas för ”tumörnekrosfaktor alfa” (TNFα). Detta protein medverkar i inflammatoriska processer i kroppen och genom att blockera dem kan inflammationen i kroppen minskas.

Det är även denna medicin som sätter ner mitt immunförsvar till noll och som gör att jag mår dåligt väldigt ofta.

Detta är några biverkningar som jag har:

• ledsmärta eller utslag på kinder eller armar som är känsligt för sol.

• Tecken på problem i nervsystemet (omfattar ögonproblem) stickningar eller domningar i någon del av kroppen, svaghet i armar eller ben, förändrad synförmåga såsom dubbelseende eller andra ögonproblem.

• Tecken på allergisk reaktion, hudutslag med mera.. ( jag har inte fått något allvarligt, mer än kontrollerade hudutslag )

Sedan den störta biverkningen

Tecken på infektion - såsom feber, trötthetskänsla, (ihållande) hosta, andfåddhet, influensaliknande symtom, nattliga svettningar, sår.

Jag är som sagt konstant sjuk. Med en medicin som denna så får man räkna med det, infektioner hit och dit hela tiden. Att ALLTID känna sig trött och orklös.
Cykla till jobbet på morgonen är jobbigt för då blir man anfådd, hur kort sträckan än är. Osv. Slår ja mig så blir de sår direkt som blöder.


( värst av allt är väl att ja inte kan träna, jag får så ont efter och på fel ställen. I leder o överallt. Jag är helt utmattad av ingenting. Men jag ska försöka, det ska jag! Nu jäklar! )


MEN. Jag vill inte sitta här och beklaga mig, utan detta skriver jag till alla er med just ulcerös kolit. För jag vet att vi är många och att många av er läser min blogg. Det är inte fel att va sjuk. Man måste tillåta sig att vara ett offer i en sjukdom har jag lärt mig dom senaste månaderna...

Jag hoppas att alla ni andra också fick en liten förklaring, vet att ni undrat varför jag är sjuk hela tiden.


••••

Gillar

Kommentarer

VictoriaJongard
you look amazing today