På turkisk militärmark..

Från ett land till ett annat.. det är precis vad som har hänt idag. Verkligen världens skillnad. Vi bodde tydligen på den grekcypriotiska delen av Cypern, vi läste fel på kartan. I vilket fall körde vi över på turkiska delen och herregud, in och ut blev vi stoppade 5 gånger av turkiska militärer.. Det var verkligen som att komma in i fastlandet Turkiet, Cypern fanns inte. Inte alls den där mysiga hemtrevliga känslan utan stelt och bara extremt ovårdat och övergivet. Vi körde iallafall ett tag, förbi en superfin gammal fästning och sedan till den övergiva staden. Den var verkligen övergiven!! Den var helt och hållet en karantän zon med militärer med automatvapen överallt.. så spännande!!

Tog oss en frozen yoghurt och körde vidare mot grekcypriotiska sidan igen för att göra huvudstaden. Felix kom hem med hur mycket påsar som helst och jag med några få men väl valda plagg!!
Tog oss sedan till Limassol för att gå strand promenaden där samt äta en god middag och nu är vi påväg hem. Imorgon blir det sol och bad igen!!

Kan varmt rekommendera att åka till både den övergiva staden Famagusta och huvudstaden Nicosia men även den fina hamnstaden Limissol.

Gillar

Kommentarer

izzahbjurek
izzahbjurek,
Åh vad härliga bilder! Hoppas att du har haft en bra dag, kram! ♡
nouw.com/izzahbjurek
you look amazing today