DEN MÖRKA SANNINGEN BAKOM MIG - but hard work pays off

Jag har hela mitt liv strävat efter att vara perfekt.
JAG JOBBAR FÖR HÅRT

Att ha den perfekta kroppen, att klara skolan med högsta betyg, att alltid le och vara glada Amanda och att alltid jobba hårt. Detta har visserligen tagit mig dit jag är idag men det kan också leda till mycket dåliga saker också om man ej är uppmärksam.

Jag är jätteglad att jag gjort denna resa på det sättet jag gjort men det har tagit hårt på min kropp. Och idag jobbar jag bara 70% som frisör, för jag orkar inte mer än så.
Det hela började när jag var mindre, jag spelade handboll och var väldigt duktig, jag spelade med flera olika lag och hade en enormt stor press på mig från tränare att jag skulle va bäst. Vi var 4 tjejer som slet som djur för att både få vårat lag, samt 3 andra lag att vinna matcher. Det var inte okej. Men åren gick jag jag stod ut, var den snälla och alltid tackade ja till matcher och senare i gymnasiet tackade jag alltid ja till extra uppgifter, att göra större jobb var min specialité, för jag ville ha A i alla ämnen. Vilket jag också fick. Och hårt jobb lönar sig, jag är trots allt slit jävligt stolt över den enorma engagemanget jag lägger ner i ett projekt osv.. skolan gick svin bra TROTS min sjukdom om tog upp extremt mycket tid. Jag var hemma 2-3 dagar i veckan för att jag hade så ont under 2 års tid. Men jag kämpade mig igenom det. Jag hade redan då ett jobb med fantastiska kollegor som stöttade mig. Men jag gav mig fan på att få upp en kundkrets.

Balen och studenten kom, och på bilderna kan jag berätta att jag har förjävla ont i magen. Men det synd inte.
Jag hade 4 veckor innan balen fått ett skov i min ulcerös kolit och jag gick på starka mediciner.
Mina läkare hade felmedicinerat mig ännu en gång och magen var ett enda kaos.
Men ännu en gång gav jag mig fan på att jag skulle få på mig klänningen och jag skulle dansa balen och ta studenten utan att oroa mig. Det var bara att jobba på. Gå till gymmet, jobba, träna till balen och förbereda allt till studenten.

JAG KLARADE DET!

Jag gick ut med skyhöga betyg, jag hade ett jobb att gå till på måndagen och jag var så sjukt stolt över mig själv. Att jag klarade mig igenom dessa tre helvetes år.. att folk klagar på att det är så jobbigt med mycket i skolan och mycket plugg.
Prova på att gå i skolan, ha en kronisk sjukdom där du har ont ungefär 7 på en skala 1-10 hela tiden samt jobba samtidigt.

Här har ni kvinnan som hjälpte mig igenom skolan, som alltid fanns där (förutom min älskade familj)
Som alltid hade en axel att gråta på, som till och med sa till mig att gå hem vissa dagar och att jag inte ens fick skolk eller frånvaro pga att hon såg hur jag mådde. Hon var fantastisk och absolut den bästa mentorn man någonsin skulle kunna tänka sig. Henne skulle jag vilja ge ett pris!!
För fyfan vad jag älskar den människan för vad hon gjort för mig! Hon är fantastisk!

Sedan dess har jag mått bra, jag får mediciner jag tål och mår bra av. Jag har jobbat och slitit för att äntligen förra året fick ta gesällen i frisör. Vilken lättnad!! Hårt arbete lönar sig, stipendiet till mig (ska utnyttjas väl). Plus ett jobb som utbildare på Hairtalk extensions. Nu hade jag två jobb och var överlycklig!

Men i höstas började min kropp klappa ihop.
Jag var sjuk konstant, jag orkade knappt gå upp för en trappa och framförallt var jag på jättedåligt humör hela tiden och ville knappt prata med folk.

Allt slit för ingenting, för att jag skulle må såhär.
Nej det var det fan inte värt. Så jag gick ner i tid, tog tid att lära känna mig själv och sa ifrån mig allt som inte gynnade mig och gjorde mig glad.
Detta gjorde tillslut att jag började må bättre och nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Jag är där 3-4 gånger i veckan, kör små pass för att få igång rutiner och bygga upp mig själv igen.

Nu jobbar jag 70% som frisör på Studio Leander i Linköping och resterande tid har jag åt att frilansa som utbildare inom löshår på Hairtalk extensions.
Och jag hade inte kunnat tänka mig något bättre.
Detta är vad jag mår bra av!!
(Håll utkik, snart kommer nytt projekt)


SLUTSATS PÅ DETTA DÅ:
Jo, jag är oerhört stolt över mig själv att jag jobbat och slitit så hårt som jag gjort. Men kroppen tar stryk, så var medvetna om de. Sätt er ner och tänk på er själva som jag gjorde, tänk på vad som gör er glada och vad som gynnar er i nuet och i framtiden.
Jag jobbar på två jobb som jag trivs så sjukt bra med och jag har både fantastiska kunder och kollegor.
Jag har världens bästa familj som alltid stöttat mig i alla val jag gjort och vänner som jag kan lita fullt ut på.

Men det allra viktigaste. Jag vill verkligen få fram att ALLA ÄR OLIKA.
Alla tjatar ofta om att, ja men tänk på mig som jobbar 8 dagar i sträck. Jo visst, du är grym som gör de och jag beundrar verkligen folk som KAN det. Men jag KAN INTE det. Min kropp pallar inte det. Utan skulle jag göra det så skulle jag ligga hemma i min soffa och gråta för att jag har så ont i magen. För det är det värsta. Det är magen som tar stryk i allt detta.
Så kom ihåg, vi alla klarar olika saker.
Jag kan inte bestiga ett berg nu, men det kanske du kan. MEN jag ska ge mig fan på att kunna det i framtiden.

Puss på er.

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,
Grym du är 👏🏻
nouw.com/louiseanderssons
Sara Sundgren,
Inspirerande inlägg! I januari i år hoppade jag av min universitetsutbildning som jag insåg att jag endast läste för att göra andra nöjda och för att andra förstod det valet (med argumentet att det alltid kommer finnas jobb inom vården). Jag ska nu istället satsa på mina drömmar, även om det kanske är en mer osäker väg. Och jag tycker det är enormt inspirerande att läsa din framgångssaga, för det visar att hårt arbete kan ta en vart man än vill!
saraericas.se
you look amazing today