BLEKTE HEMMA, FICK BETALA 3000KR HOS OSS PGA YOUTUBE VIDEON!!!!

Hej guys.
Jag vet inte vart jag ska börja. Jag är helt slut efter idag. Dagen har gått i ett och min hjärna har varit på högvarv.. så nu ska ni få höra dagens MISSION, och ni kommer förstå föregående inlägg!!!!! Så har ni inte kollat på det så Please do!! Kolla videosarna jag lagt upp där!!

Jag började dagen med att fixa mitt egna hår. Bytte faktiskt ut Colormelts fästena till vanliga 3cm. Colormelts var alldeles för tunga för mina små strån. Så nytt fräscht hår igen!!

Men sedan fick vi ett samtal till salongen.
En tjej hade färgat håret hemma och behövde hjälp att rätta till det. På vår chef lät de som ett relativt enkelt jobb, att hon va lite orange i längderna och gul i botten så att man eventuellt skulle kunna ljusa upp de lite till i längderna och lägg en lite ljusbrun i botten. Men HOLYSHIT jag är så glad att med erfarenhet från tidigare kunder som färgat innan så sa Jasmine och jag att vi hjälps åt och gör detta tillsammans!!

Så jag kastade i färgen på min mormor som satt i stolen och gick och påbörjade processen FIXA HENNES HÅR. (När vi lagt färgen på tjejen fixade jag klart och klippte mormor och morfar)

Såhär såg hon ut när hon kom!!! Hon hade lagt 2 blekningar på detta och varit näst intill brun/svart innan........ men det sas inte i telefonen tyvärr.

Förlåt men ser ni!?!?

Men det värsta av allt......

Det visade sig att efter att vi pratat med henne så nämner hon att hon såg en video på youtube och gjorde exakt som henne..... och hon hade tänkt ”kan hon så kan jag”
VET NI VEMS VIDEO DET VAR DÅ!?!? jo RIIBECKAS, videon ja skrivit om här igår och på instagram.... videon som är så hemsk när hon färgar sitt hår själv.

Och jag menar inget illa till denna riibecka, för hon gör precis vad hon vill. Och vissa saker hon säger i videon är näst intill rätt, såsom:

* ”blekningspulvret är blått för de tar bort gult”
nej alltså violett tar bort gult, blått tar bort orange samt att blekningen är inte blå pga av de utan det är bara så färgen blivit vid tillverkning det har inget med pigmenten att göra.

* ”du ska ha kokosolja i håret för att det ska slita mindre” ja helt korrekt, jättebra tänkt MEN på de tidigare blekta längderna. (Vi frisörer lägger tex ibland inpackning på super blonda längder för att det ej ska komma blekning där som skadar det, ungefär samma tänk) MEN Inte på det du ska bleka. För om du lägger det på din naturliga hårfärg som du ska bleka så kommer det ”täppa igen” håret så att blekningen inte kommer in ordentligt och det kommer inte bli så ljust som du vill..

* ”du ska ha balsam i blekningen för ett skonsammare resultat” smart tänkt där igen det blir skonsamt för procenten som lyfts upp blir mindre, MEN inte om du vill att det ska bli vitt då behövs det stark blekning. Med balsam späder du ut blekningen vilket gör att det tar ner väte procenten. Balsamet gör att blekningen tappar kraften och orken att göra processen fullt ut ( det som gör att håret lyfts i vissa grader, såsom 9% blekning lyfter 3 steg exempel men blandar du i balsam blir det som 3 % och lyfter bara 1 steg)

* ”om du har färgat hår sedan tidigare ska du använda head and shoulders i blekningen istället för balsam” detta är en grej som gått runt på internet, att om du blandar head and shoulders med bikarbonat så blir det som en avfärgning. Detta ska då göra att färgen dras ur håret med en shampoonering. Och vist, ja färgen kommer släppa men hur skonsamt är det!? Att gå till en frisör och göra en riktig avfärgning lovar jag dig kommer vara mer skonsamt då frisören har koll och är utbildad och vet när det räcker. Så att blanda i det i blekningen, Naej samma sak där, du späder ut blekningen. Avfärga istället den gamla färgen innan du bleker.

* ang appliceringen, hur hon lägger färgen, så kan man notera det gula partiet som går som en krans en bit ner från utväxten. Detta blir såhär för att hon lagt hela färgen direkt i botten och på längderna. Felet här är att din hårbotten utsöndrar värme vilket gör processen med blekning snabbare, det kommer alltså bli ljusare fortare pga av din kroppstemperatur. Denna värmen sträcker sig ca 1-3 cm ut från hårbotten. Har du då längre utväxt än så, så måste du pensla den biten mellan dina blekta längder och dessa 1-3cm och låta sitta ca 10-20 min längre INNAN du sedan pendlar i botten för att det ska bli samma färg!! Det är så vi frisörer gör. Och därför blir hon gul i en rand där blekningen inte fått sitta tillräckligt länge samt för att hon spätt ut blekningen.

*”det behövs göras minst två blekningar”
hade hon är som från början inte haft kokosolja i botten samt balsam i blekningen och applicerat som jag sa så hade det räckt med 1 blekning och lite längre verkningstid och färgen hade blivit ljusare!

Men tillbaka till vår kund. Vad vi nu kunde göra med henne var detta:

Det vi kunde göra för att rädda detta var att lägga en mörkbrun botten. Göra några slingor för att förhoppningsvis få det liiiiite ljusare utan att det skulle gå sönder samt lägga resterande längder med en brun, så kall ton som möjligt. Och det som tar bort det röda i det är grönt och som jag skrev tidigare blått tar bort orange. Så vi fick blanda en grönblå färg till längderna för att försöka få bort det rödorangea!!


Detta tog strax över 3h för två frisörer, vilket hade tagit MYCKET längre tid om man var ensam och kostade denna tjej ca 3000kr

Kan vi komma överens om då att, även om det är knapert i fickan och man köper en blekning för 60kr på Ica och färgar med så är det inte värt det när du får lägga 3000kr i slutändan.
För hade hon kommit in till oss från början hade det kostat 1450kr hos mig och till och med bara 1000kr hos vår elev att göra slingor och få samma resultat som hon gick ut med nu pga att det tog lång tid och gick åt så extremt mycket färg samt att vi var två personer.

MEN KOLLA RESULTATET! Vad tycker ni?
Jasmine och jag gjorde en High Five när vi var klara!!

  • work, hår
  • Nära Vasastaden, Linköping

Gillar

Kommentarer

Emiz
Emiz,
Så himla bra inlägg måste jag säga, plus att reslutatet på kunden blev väldigt fint. Ser ut att passa henne. Känner igen alla dem där sakerna du skrev då jag själv är utbildad frisör. Många tror att det de köper i affären är precis samma sak som hos frisören med nej. Har också haft kunder som kommit in med liknande reslutat och verkligen sönder blekt. Tyvärr kan jag inte jobba som frisör pga mina axelproblem, saknar det något fruktansvärt mycket. Så roligt yrke! Ha en super fin helg, kram! 😊
nouw.com/emiz
Amandapripp
Amandapripp,
vilket gulligt meddelande! åh vad synd.. förstår att du saknar det. ha en super dag!
nouw.com/amandapripp
linngomander
linngomander,
snyggt! Och kul att du tittade förbi bloggen!
nouw.com/linngomander
Amandapripp
Amandapripp,
härlig du är!
nouw.com/amandapripp
you look amazing today