Hur jag började med fotografi2012-2014

Hela mitt intresse för fotografi började 2012 när jag fick ärva mamma och pappas lilla silverfärgade kompaktkamera. Jag började leka runt med den och redan ett år senare 2013 skaffade jag min första systemkamera som fick hänga med överallt. Jag tog med kameran på friidrotts tävlingar och blev min friidrotts förenings egna fotograf. Jag kunde skynda mig efter kameran direkt efter mitt eget 800 meters lopp för att hinna fotade de andra ålders klasserna eller komma många timmar tidigare till tävlingen för att kunna fotografera också. Utöver idrott fotograferade jag mycket natur och så fick min syster ställa upp framför kameran.2015

2015 började jag frilansa som fotograf för dagstidningen inom sporten, detta var första gången som jag fick betalt för att fota och jag var överlycklig. Varje gång mina bilder publicerades i tidningen klippte jag ut annonsen, vilket som faktiskt är något som jag fortfarande gör. Sommaren 2015 hade mitt intresse för fotografi växt så pass stort att jag skaffade jag även min fullformatskamera som jag fortfarande fotograferar med idag. Idrotts fotograferingen blev ett sätt att tjäna lite pengar men annars började porträtt fotografering bli det som intresserade mig mest och min förkärlek till vackert motljus växte fram.2016

Detta blev året då mitt intresse för fotografi kom att utvecklas ännu mera och jag insåg att detta var något som jag faktiskt ville satsa på och fotograferandet blev mera seriöst. Jag började sista året i gymnasiet och fick samtidigt höra om fotoskolan i Stockholm och började i hemlighet drömma om den utbildningen.

2016 gjorde jag mina första fotouppdrag, jag fotograferade studenter och var assisten under en bröllopsfotografering. Utöver det fick mina vänner och min syster fortsätta att ställa upp framför min kamera.2017

Startade jag eget företag som fotograf och vågade söka in till min dröm utbildning, visuell kommunikation och fotografin på fotoskolan i Stockholm, som jag även kom in på. Jag fotograferade studenter och fortsatte frilansa för dagstidningen under sommaren samtidigt som jag fotade mycket porträtt. Jag började inse att det var mode och porträtt fotografi som var den genre som jag vill arbeta med.

På flyttade jag hit till Stockholm och började för första gången plugga fotografi vilket som kändes väldigt annorlunda men jätteroligt! Detta var första gången som jag "undervisning" i fotografi, annars har jag hela tiden varit självlärd.

I november 2017 hörde bloggaren Moei av sig till mig och undrade om jag ville fotografera honom, vilket jag gärna ville. Detta var första gången jag fotograferade en influenser och efter detta har jag regelbundet fått fotografera en hel del olika bloggare. Jag började våga ta kontakt med personer via sociala medier och flera hörde av sig och ville bli fotograferade av mig vilket som gjorde mig riktigt glad.

I slutet av året valde jag att börja satsa på min egen blogg efter att ha blivit väldigt inspirerad av alla fina bloggare, jag började ställa mig själv framför kameran istället för att enbart gömma mig bakom den som jag tidigare gjort.

En bild från min första fotografering med Moei

Influencers och bloggare

Det senaste året har jag utvecklats väldigt mycket som fotograf och jag hoppas att när jag ser tillbaka om några år kommer jag att ha kommit ännu längre. Jag ser framemot att se vad som kommer ske inom min fotografiska utveckling 2018.

Gillar

Kommentarer

cassandraharaldsson
cassandraharaldsson,
Vilka sjukt bra bilder du tar och lycka till inför framtiden 😃
nouw.com/cassandraharaldsson
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/amandaparkkinen
carolinaelisabeth
carolinaelisabeth,

Du är så otroligt skicklig! 😊 och dessutom får man sån inspiration av din blogg!

nouw.com/carolinaelisabeth
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Åh tack så mycket vad glad jag blir!! 😃
nouw.com/amandaparkkinen
AlexandraaVidjeskog
AlexandraaVidjeskog,
Verkligen så otroligt fina bilder! ☺️
nouw.com/alexandraavidjeskog
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack! 😊❤️
nouw.com/amandaparkkinen
emeliekumlin
emeliekumlin,

såå fina bilder!

nouw.com/emeliekumlin
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/amandaparkkinen
Jarina,

Men va, har du också friidrottat?! 😃 Min paradgren var nämligen också 800m då jag ännu höll på. Kanske vi till och med har tävlat samtidigt nångång? Fast i och för sig.. du är väl lite yngre än mig och jag slutade tävla 2012/2013 nångång 😊 Roligt sammanträffande ändå!

jarina.fi
PetraElisabeth
PetraElisabeth,

Åh så fina bilder! 😃 // Petra Elisabeth

nouw.com/petraelisabeth
amandaparkkinen
amandaparkkinen,