4 photographers edit the same photos

För några veckor sedan såg jag att den amerikanska fotografen Jessica Kobeissis gjort en video där hon och några andra fotografer redigerade varandras bilder. Det slog mig hur olika alla fotografer tänker när de får en bild och hur stor skillnad olika redigeringar kan göra för det färdiga resultatet. Vissa gillar ljusa bilder medan andra föredrar mörka bilder med mycket kontrast. Själv tycker jag att få till hudtonerna så att de ser naturliga ut är något av de viktigaste. 

Efter att ha sett videon insåg jag att det vore perfekt att göra något liknande i bloggform. Jag kontaktade fotograferna @Linneabroberg , @cassandraharaldsson och Evelina Sigetty som alla gillade idéen. Sagt och gjort vi delade med oss av varsin bild och lät de andra gå loss på bilden. Idag är det dags att visa resultatet. (TIPS! Klicka på de enskilda bilderna för att se dem större)

AMANDAS BILD

Min egen redigering av min bild

Amanda, Evelina, Linnéa, Cassandra

EVELINAS BILD

Min redigering av Evelinas bild

Amanda, Evelina, Linnéa, Cassandra

LINNÈAS BILD

Min version av Linnéas bild

Amanda, Evelina, Linnéa, Cassandra

CASSANDRAS BILD

Min redigering av Cassandras bild

Amanda, Evelina, Linnéa, Cassandra

UTMANINGAR OCH TANKAR

Det var väldigt roligt att de andra tjejerna ville vara med på min utmaning och jag hoppas vi komma kunna göra något liknande igen. Att testa att redigera andras bilder och få se hur olika resultaten kan bli när man utgår från samma bild har varit väldigt lärorikt och att få se hur de andra fotograferna redigerade min bild var också väldigt intressant. 

Den bilden jag tyckte var allra svårast var utan tvekan Cassandras bild, jag vet inte hur många gånger jag började om med den och ändå lyckades jag inte få till något som "kändes som jag". I övrigt är jag nöjd med hur jag lagt min egen prägel på bilderna och ser framemot att utvecklas mer i mitt sätt att efterbehandla bilder. Jag nu har min egen stil när det kommer till redigering och vill lära mig mera. En sak är säker, om några år kommer troligen mitt sätt att redigera bilder skilja sig från idag. Det är en av de sakerna som är kul med fotografi, man blir aldrig fullärd.

Vad tycker ni om det här samarbetet med andra fotografer, vill ni se något liknande i framtiden och i vilken form i så fall? Vilken typ av bilder gillar ni och har ni någon favoritbild i det här inlägget? Berätta gärna 😊

#nouwinfluencer #bestofnouw #nouwinspo

Gillar

Kommentarer

hrasmusson
hrasmusson,
Såå rolig jämförselse!! nouw.com/hrasmusson
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
KellyEricsson
KellyEricsson,
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @amandap_photo

Instagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photo