5 Tips för bättre lifestylebilder

Foto tips

Det var ett tag sedan jag postade ett fototipsinlägg här på bloggen och dessa inlägg är något som ni verkar uppskatta så vad passar då inte bättre än att börja söndagen med några härliga tips.

Dagens tipsinlägg handlar om lifestylebilder, inspirerande bilder som ska kännas som om de är fångade i stunden, något som nästan alltid går hem på sociala medier. Hur gör du för att få dessa att kännas äkta och vad kan få dina bilder att sticka ut ur mängden?

Berätta en historia

När du fotar bilder som ska kännas äkta är det viktigt att du tänker på varför personen på bild befinner sig i en viss miljö, varför är hon där och vad håller hon på med? Låt personen interagera med sin miljö. Om personen t.ex befinner sig i ett kök låt henne laga mat, dricka en kopp kaffe eller plocka med saker som naturligt finns i miljön. Att låta modellen undvika ögonkontakt med kameran är också ett sätt att få bilderna att kännas som om de är fångade i stunden, tagna ur personens vardag.

Matcha kläder och miljö

Ett annat tips som hjälper dig att ge bilderna mera känsla är att matcha kläder med miljön. Tänk på hur färger, stilar och material i plaggen och miljön binds samman. Den mysiga tröjan känns naturlig i soffan medan handduken i håret i framför badrumsspegeln berättar om att personen gör sig redo för dagen.

Skapa djup

Som många av er säkert vet älskar jag att använda mig av förgrunder när jag fotograferar för att skapa djup i mina bilder. Utnyttja förgrunder innebär att du låta något ligga framför personen i bild för att rama in personen. När du fotar lifestylebilder är detta även ett sätt att utnyttja sig av hela rummet och få det att kännas som ett helt hem.

Vinklar

Våga testa olika vinklar och rör dig med kameran, det kanske inte är den första bilden rakt framifrån som gör sig bäst ibland kanske en bild från ovan eller underifrån gör bilden extra intressant. Variera avstånd fånga ibland hela rummet och välj ibland enbart en liten del av det detta ger det mycket flera miljöer att utnyttja på en och samma plats.

Glöm inte detaljena

Slutligen för att binda ihop bilderna är det bra att inte glömma att ta med detaljer från miljön du befinner dig i. Detaljbilder ger variation och binder samman din berättelse, ditt blogginlägg, till en fin helhet.

Det var dagens tipsinlägg, hoppas ni gillar det! Kommentera gärna om det är något annat ni gärna vill läsa om annars ska ni ha en underbar söndag

kram A

#noublogger #nouwinfluencer #nouwinspo #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

franzenamanda
franzenamanda,
Så fina bilder!!
Vad använder du för kamera/objektiv? <3
nouw.com/franzenamanda
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack så mycket! Till dessa bilder har jag använt min Canon EOS 6D tillsammans med objektiven Sigma 35mm/1.4 och Canon 24mm/1.4 😊
nouw.com/amandaparkkinen
franzenamanda
franzenamanda,
har du använt dig av en Sony någon gång? 😊
nouw.com/franzenamanda
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Nej faktiskt inte, jag är en "Canon tjej" men det skulle vara intressant att testa någon gång 😊
nouw.com/amandaparkkinen
franzenamanda
franzenamanda,
Jag har också alltid varit det men nu ska jag ge mig in på att prova en Sony, spännande 😊
nouw.com/franzenamanda
Emiliaapetterssons
Emiliaapetterssons,
Superbra tips! Har själv börjat ta allt fler bilder på detta sätt men kämpar otroligt mycket med att få dem att bli bra. Ska tänka på detta nästa gång
nouw.com/emiliaapetterssons
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack snälla du 😊
nouw.com/amandaparkkinen
bolmgren
bolmgren,
Vilka coola bilder 😍
nouw.com/bolmgren
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack! ❤️❤️
nouw.com/amandaparkkinen
Emmaasssbloglife
Emmaasssbloglife,
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/amandaparkkinen

Senaste kommentarerna

Instagram @amandap_photo

Instagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photoInstagram amandap_photo