5 Tips för att bli bekväm framför kameran

Foto tips

Hur gör du för att inte känna dig stel och osäker när du ställer dig framför kameran? Här kommer fem tips som förhoppningsvis hjälper dig att bli mera självsäker framför kameran.

Förbered poser

Innan du ställer dig framför kameran är det bra att ha några poseringar som du känner dig säker på och vet att du gillar. Att ha förberett några poseringar för dig själv kommer få dig att känna dig mera bekväm när du står framför kameran.

För att bli duktig på en idrott krävs träning. För att bli duktig på att fota krävs övning. Samma sak gäller att vara framför kameran. Att ställa sig framför spegeln och öva kanske låter löjligt men tro mig att göra det och se vilka poser du gillar kommer hjälpa dig. Samla inspiration från andra och se hur de som är duktiga framför kameran gör och inspireras av dem.

Lita på fotografen

När du blir fotograferad är det viktigt att du litar på den som står bakom kameran. Om du känner dig obekväm med fotografen kommer detta att synas på bilden, se därför till att personen du fotograferar med är någon som du känner dig bekväm med.

Ifall du plåtar med en duktig fotograf kommer denna naturligt att få dig att känna dig avslappnad framför kameran. Ni kommer troligen att försöka lära känna varandra innan fotograferingen och personen kommer att instuera dig när du väll står framför kameran. Lita på din fotograf, om hen har en idé gällande en bild våga testa den, det är trots allt hen som står bakom kameran som ser hur resultatet ser ut. Var inte rädd för att testa ifall bilderna inte blir bra är det inte hela världen med ett enkelt klick är de raderade och borta.

Att be att få se bilderna regelbundet ifall den som fotar inte visar dem av sig själv är också ett sätt för dig att känna dig mera bekväm med att resultatet faktiskt blir bra.

Flytta fokus

Försök att bry dig om folk som går förbi när du fotograferar, om du står på en gata och fotar en outfit eller halvvägs in i en rosenbuske i en park kommer personer som går förbi troligen titta nyfiket på dig. Låt inte dessa människor störa dig eller ta din uppmäksamhet det är svårt till en början men det blir lättare med tiden, om de vill titta när de passerar låt dem göra det. Du vet att bilderna kommer att bli bra och fokusera på det istället för din omgivning. Skärma av omgivningen och låt det bli du, fotografera och kameran.

Rörelser

Som jag nämnde i mitt inlägg gällande att posera modeller (HÄR ) är rörelser något som får bilder att se naturliga och äkta ut. Att göra små rörelser som att röra med handen i håret, flytta på dig till musik eller gå några steg ger bilden mera känsla och poseringarna ser inte stela ut. Rörelser kommer även resultera i mera varierade bilder och att du ser mera avslappnad ut. Ifall det inte är en fotograf som plåtar dig dina bilder utan kanske en syster, en pojkvän eller en kompis är mitt tips att be personen att ta en bildserie så att du kan flytta dig framför kameran och fånga ett ögonblick istället för en uppställd pose.

Tro på dig själv

Sist men inte minst för att känna sig bekväm framför kameran är det viktigt att du känner dig bekväm i dig själv. Det låter ytligt men om du känner dig fin när du ställer dig framför kameran kommer du vara mycket mera självsäker och bilderna kommer bli betydligt bättre än om du klandrade ner på dig själv. Boosta ditt eget självförtroende iför fotograferingen, om du går in med tanken om att bilderna kommer att bli bra och att du är fin på bild kommer även det att synas i resultatet. Klä dig på ett sätt du gillar, styla dig så att du känner dig vacker och var inte så hård mot dig själv. Många är väldigt kritiska när de ser bilder på sig själva och letar fel i hur de står, hur håret ligger eller uttrycket i ansiktet. Försök att inte kritisera dig själv, du skulle knappast göra det mot en bild på någon annan. Jämför dig inte med andra, du är vacker precis som du är!

#nouw30daychallenege#nouwinspo#fototips

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,
cassandraharaldsson
cassandraharaldsson,

Superbra tips! 😃

nouw.com/cassandraharaldsson
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Tack fina du! <3
nouw.com/amandaparkkinen
Matildaberlin
Matildaberlin,

Men åhh! TACK för tipsen! Behöver dom verkligen =) Kram <33

nouw.com/matildaberlin
amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Åh vad roligt att höra att du gillade dem, kram! 😃
nouw.com/amandaparkkinen
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Så bra tips,kan tycka detta är svårt ibland 😊

nouw.com/sarahlinnsliv
amandaparkkinen
amandaparkkinen,

Tack så mycket! 😊

nouw.com/amandaparkkinen