Vardag

Hej på er!
Ikväll kikar jag in här igen, fastän det gått några dagar. Jag har inte gjort någonting vettigt, jag har varit ute och gått några små rundor, varit till tandläkaren och några ärenden till stan och annars bara tagit det lugnt för att få återhämta mig. Imorgon åker jag tillbaka till stan och så får vi se om jag åker ut en sväng på kvällen eller vad jag hittar på.
Planerna för den kommande veckan är få, vara i skolan & ta det lugnt & till helgen kanske det blir fest eller något annat roligt men det får vi se senare.
Ikväll ska jag se film med mamma och ta en tidig natt. Är precis hemkommen från Närpes där jag och en del av släkten varit och firat min kära syster som fyllde 23 år igår. Grattis än en gång💗 Det var väldigt trevligt att få träffa henne och Edis igen och extra kul var det att äntligen få kika på deras lya, de hade de så himla mysigt!

Vi hörs, puss & kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Övrigt

Hej på er!
Har varit extremt frånvarande senaste veckan men har faktiskt en bra orsak till detta.
Förra veckans onsdag hamnade jag in på sjukhus och låg där fram till lördagen.
Kan i och för sig berätta allt nu från början.
Det började på söndagskvällen, från ingenstans fick jag världens ryggvärk i ländryggen. Det var verkligen en sån smärta så jag höll på att svimma och tänkte spy. Hade värme & voltaren forte & tog burana och sedan när jag skulle gå och sova gick det helt okej. Nästa dag hade jag inget fel alls i ryggen och allt var tipp topp förutom att jag var lite trött.
På tisdagseftermiddagen fick jag (även då) från ingenstans kramp i nedre delen av magen, det strålade neråt och tillslut tog det så ont så jag kunde inte gå rakt utan jag gick i en 90 graders vinkel och grät. De blev bara värre hela tiden, men när jag lade mig ner för att sova hade det lugnat i sig lite pga. panadol & burana. Nästa morgon, alltså onsdagmorgon kändes det bra enda tills jag vände mig i sägen och det bara högg till i magen på mig. Åkte till hvc med mamma och därifrån blev jag vidare skickad till vcs. Väl vid vcs var det en massa väntande, fick dropp och alla blodprover togs om för att malax hvc inte kunde skicka svaren till vcs samt att flera nya blodprover togs. Pratade med läkaren, väntade, pratade med sjuksköterska osv. ungefär så såg min dag ut. Slapp tillslut till ultraljud där han inte kunde hitta blindtarmen (de misstänkte blindtarmsinflammation) och i de allra allra flesta fall när blindtarmen är inflammerad ser man den på ultraljud och om den inte är inflammerad är den bakom tarmarna och väldigt svår att hitta.
Nåja allt det här tog från 09.30 till kl 19 tiden på kvällen, före jag fick lägga mig ner. Vid vcs satt jag i 7 timmar, var totalt slut eftersom jag dessutom inte fått äta något med risknför att jag akut skulle bli opererad.
Blev i alla fall inlagd och på torsdagen blev jag opererad. (TMI fö dom som e känsliga) En cysta som hade suttit på min vänstra äggstock hade spruckit och ”innehållet” hade spridit ut sig och min blindtarm var föga irriterad. Så nu en vecka senare har jag ingen blindtarm och en extremt ömmande kropp. Eftersom de inte visste om det var något annat gick de igenom hela magen med en titthålsoperation och diafragman blev irriterad så har jag extremt ont på vissa ställen. Men det är på bättringsvägen.

Visste ni att vid titthålsoperationer blåser man upp magen med nån sorters gas och sedan när gasen ska tömmas ur blir det ett tryck av det + att man inte får ut all gas, så det blir så j.vla ont vid axlarna? Nå de vet jag nu och kan me handen på hjärtat säg att de nästan den värsta smärta jag har upplevt. Nu först 5 dagar efter operationen så har det ÄNTLIGEN börjat släppa. Smärtan vid axlarna ha vari 1000 gånger värre än den i magen, och jag önskar me hela mitt hjärta att min mage kan håll sig i skick för det här tar så jäkla sjukt, dessutom hjälper ingen värkmedicin.

Kom hem till molpe i lördags eftermiddag och just nu försöker jag bara vila upp mig och få mig i skick igen, är sjukskriven fram tills nästa vecka, som tur är. Jag kikar säkert in och skriver när jag orkar men det krävs mycket energi åt att återhämta sig efter detta.
Puss & Kram

Likes

Comments

Vardag

Halloween är över och det är 55 dagar till julafton hehe. Märks det att jag är världens största julnörd?
Imorgon börjar jag min skoldag runt 09 och slutar inte förrens 16, längre dag 😴
Jag har i alla fall haft en väldigt mysig helg, men nu är jag hemma i stan igen med min älskade kisse❤️
Ska ta en tidig kväll eftersom sömnkontot är på - och fick världens värsta ryggvärk tidigare idag så höll på att svimma, usch hoppas det inte håller i sig någon längre tid, har verkligen inte tid för det.
Kram

Likes

Comments

Vardag

Så var helgen äntligen här igen! Och halloween.. men blir nog inget firande för mig i år eftersom Robin har älgjakt så det är väckning kl.06.00 både lördag och söndag haha!
Just nu har jag precis packat, kollar serie oc väntar på att mamma ska hämta upp mig. Ska föra Doris på skötas & sedan åka iväg till malax.
Har massa inlämningsuppgifter nujust så ska göra den ena nu i helgen så ska försöka se om jag ska till öm imorgon!
Vi hörs👋🏼

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Hur mår ni?
Jag mår toppen, slutade skolan för snart 2h sedan och nu väntar jag på mamma. Hon ska kika in här förens hon åker hem och jag ska börja på med maten. Ikväll ska jag göra klart två inlämningsuppgifter och planera de kommande veckorna.

Igår gjorde jag inget nämnvärt på dagen, jag var i skolan och sedan före 18 tiden någongång fick jag besök av världens bästa Sara som hade med sig chips och cola så vi kunde ha en myskväll! Pratade om allt mellan himmel och gjorde före hon åkte hem.
Kram

Likes

Comments