Flamenco girl emoji

Innehåller affiliate-länkar

Innan resan till Split hann jag få hem denna skönhet. Älskar att få lite mer färg i min garderob! Den är tyvärr slutsåld i röd men finns i rosa och mönstrad här, och liknande röd klänning finns här

  • Outfit
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer

SPLIT | Part 2

När jag vaknade upp andra dagen i Kroatien möttes jag av en otrevlig syn. Jag hade nämligen fått en allergisk reaktion och kunde bara öppna halva mitt öga. Jag känner inte till att jag egentligen är allergisk mot något men har börjat märka att jag har en otroligt känslig hud. Så vi började dagen med att köpa allergitabletter och sedan gå till hamnen för att köpa frukost.

Vi hamnade på ett jättemysigt café inne på någon smågata som heter Maka Maka. De sålde acai bowls, poké bowls, juicer och mer. Rekommenderas verkligen om ni besöker Split! Vi beställde varsin acai bowl och cappuccino så klart. Allergitabletterna började kicka in och jag blev så sjukt trött så jag försökte motarbeta det med koffein.

Efter frukosten gick vi och hyrde cyklar vilket verkligen var asbilligt och så värt! Kostade 30 kroatiska kuna vilket är 39 svenska. Sedan cyklade vi längs hamnen och till ett naturreservat där det fanns jättefina stränder. Vi kunde ha cyklarna i fyra timmar, så vi pressade på stranden så länge vi kunde.

Efter en lång stranddag i hettan tog vi oss tillbaka till Splits centrum och njöt av glass. Den kroatiska glassen är så otroligt god! Den konkurrerar starkt med den italienska gelaton.

Vi ville komma upp tidigt på morgonen nästa dag då vi har haft två sega morgnar de senaste två dagarna och inte varit i stan förrän 10-11 tiden så vi beställde kinamat och drog hem för en tidig kväll. Helt slut av både sol, saltvatten och allergitabletter, haha.

  • Travel
  • Nära Fålhagen, Uppsala

Gillar

Kommentarer

Split | Croatia

Det känns som att jag ofta ber om ursäkt för dåligt uppdaterande och nu gör jag det igen. Det har gått typ tre veckor men jag har haft lite semester och inte haft någon inspiration. Nu är jag dock nyligen hemkommen från Kroatien och har massa content som jag längtar efter att få dela med er! Har redan börjat uppdatera Instagram en del så håll utkik där!

Jag landade i Split, Kroatien på måndag kväll ganska sent där jag möttes av Ida och Moa. När vi var framme drog ovädret in och det blixtrade typ varannan sekund så vi sprang in i en taxi och åkte till lägenheten vi hade hyrt. Vi sov en kort natts sömn och sedan gick vi upp på morgonen, fixade oss, åt frukost och gick ner till hamnen för att ta en båt till Hvar.

Väl framme i Hvar satte vi oss på en uteservering precis vid vattnet och åt pizza som vi sen sköljde ner med en riktigt god espresso. Inte långt ifrån restaurangen låg ett fort som vi hikade upp till som hade en gaaaalen utsikt som ni kan se ovan. Det var sjukt varmt men helt klart värt det!

Efter att ha hikeat i hettan var vi välvärda ett dopp i det ljuvliga, turkosa vattnet så vi tog oss till en strand i närheten av hamnen för att svalka oss.

Sen köpte vi oss varsin juice, vilket är fördelen med Split att det finns juiceshoppar lite överallt där de säljer färskpressad juice och acai bowls. Efter juicen tog vi båten tillbaka till Split igen och kröp i sängs.

  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer