En hektisk måndag

Gårdagen gick i ett kändes det som!
Det började med en kaffe och macka i vanlig ordning, och många fler koppar skulle det bli under dagen. Sen tog jag mig in till stan för min körlektion. Alltså äntligen har jag kommit igång med körningen! Har skjutit på det så länge nu men förhoppningsvis är körkortet snart mitt!

Efter lektionen stack jag hem igen för att syssla i hemmet, satte på hela tre tvättar! Det var även plugg, städ och annat administrativt jag behövde göra.

Sen på kvällen vankades det event med Scandinavian Cosmetics. Det var en doftkväll med jultema på Elite Hotell i Uppsala.

Jag körde på lite jultema med röd ögonskugga och mesh top med massa små stjärnor på. Hade inte behövt fixa mig så egentligen då typ ingen annan gjorde det men tycker alltid att det är kul att göra något lite extra när man ska på event.

När vi kom till Elite bjöds det först på mat. Det var vegansk paj med fetaost och soltorkade tomater och sallad med rödlök och pumpa på menyn. Blev så inspirerad på att försöka laga pajen någon gång. Efter maten blev det lite julfika så klart med kaffe, lussebullar och pepparkakor. Vi tog med oss fikat in till konferensrummet vi skulle vara i och Scandinavian Cosmetics höll där en presentation för oss om deras doftklassiker. Vid kvällens slut fick vi en härlig goodie bag med bland annat en Hugo Boss the scent for her parfym.

Hektiskt men härligt att vara produktiv! Hur var er start på veckan? :)

  • Nära Norrlandsgatan , Uppsala

Gillar

Kommentarer

Tisdag 4/9

Godmorgon på er!
Jag har precis gjort mig lite frukost och sitter här med en kopp kaffe. Jag gick upp hyfsat tidigt idag vilket känns skönt för då hinner man liksom komma igång.

Igår kom jag hem efter 27 timmar i Riga. En väldigt kort resa men jag kan verkligen rekommendera denna stad för er. Lettland är kanske inte det första landet man tänker på när man tänker att man ska resa utomlands, men det är en liten guldklimp! Om man känner att man vill ta en liten helgtripp med partnern eller kompisar och bara komma utanför Sveriges gränser ett tag så är Riga en jättefin stad att åka till. Kryssningen från Stockholm till Riga är billig och flygen är inte så dyra heller. Riga är inte jättestort men det är en otroligt mysig stad med ett lite gammaldags stuk. Det är kullersten i stora delar av stan, det finns hus från 1600-talet och jag kan bara föreställa mig hur mysigt det måste vara att vandra runt där på en höstdag eller vinterdag med julmarknad. Så det är ett tips från mig om ni vill åka utomlands med en mindre budget!

Nu ska jag fortsätta min dag med lite ärenden, plugg och jobb. Hoppas ni får en fin dag!

Gillar

Kommentarer

Vad händer egentligen?

Nytt jobb

Yes, ni läste rätt! Från och med vecka 38 jobbar jag för Jo Malone London och Estée Lauder Companies på Åhlens City i Uppsala vilket känns jättespännande. Detta är ju helt min bransch och det känns kul med ett mer praktiskt jobb nu när jag har haft kontorsjobb i ett år samt att jag ska plugga nu i höst. För er som inte känner till Jo Malone London så är det ett brittiskt företag som säljer mer exklusiva parfymer, doftljus, badprodukter och mer. Befinner ni er i Uppsala får ni gärna kika förbi!

Spontanresa till Lettland

Jag har ju tydligen en grej för spontanresor för de händer ju rätt ofta. I måndags började det med en tanke på morgonen om att jag ville åka till Riga för en kristen konferens. För att få till det behövde jag boka flyg, en plats att bo, biljett till eventet men inte minst ledigt från jobbet. Allt löste sig under dagen och på kvällen hade jag bokat allt. Så imorgon kl 05.00 ska jag gå upp för att åka till Lettland. Det blir en kort visit då jag åker hem på kvällen på söndag. Är sjukt taggad på resan då jag ska bo hos en kompis som jag inte har träffat på 1,5 år! Jag har aldrig varit i Lettland men jag har hört att Riga är riktigt fint. Lite gammaldags och mysigt.

Back to school

På måndag ska jag tillbaka till skolbänken, eller inte riktigt då jag kommer läsa en distanskurs. Men jag tror att jag nämnt det tidigare på bloggen att jag ska börja läsa på universitetet igen. Under hösten 2016 började jag på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs Universitet men senaste året har jag haft studieuppehåll och flyttat till Uppsala, och så vidare. Men på måndag ska jag återuppta plugget igen, vilket jag faktiskt ser fram emot. Jag kommer att plocka kurser och börjar med en 15-poängs kurs i "Marknad och Organisation". Eftersom det är en distanskurs kommer jag verkligen behöva vara disciplinerad och hålla mina rutiner. Jag är lite nervös för att jag verkligen ska klara att hålla koll på allt men tycker ändå att det ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna igen.

Ny livsstil

Idag har jag gjort något som jag har skjutit upp att göra så himla länge. Jag har äntligen skaffat ett årskort på gym. Hur kan man låta bli när Nordic Wellness har 50% rabatt? Jag har fått så dåliga rutiner under sommaren med dålig kost och slarvat med träningen så nu när hösten börjar och rutinerna sätts igång igen kan man lika gärna se till att träningen hakar på. Det ska bli så skönt att få ordning på detta igen, jag tycker ju egentligen att det är väldigt kul att träna, när man väl är där haha.

(Alla bilder är tagna från Pinterest)

  • Daily

Gillar

Kommentarer