HEALTY FOOD

igår veckohandlade jag och Elias och då köpte jag min favoritpasta med smaker av spenat, sol torkade tomater och fiber. den är väldigt nyttig dessutom! gjorde även en nyttig köttfärssås men mycket krydda och som blev riktigt god kan jag lova. here comes the recept:

(3 portioner) RECEPT PÅ EN NYTTIG KÖTTFÄRSSÅS:500 g köttfärs (nöt äter jag), 2,5 dl matlagningsgrädde, krossade tomater (500 g men bara halva gick åt för mig), 1 morot, en halv gullök, en bit köttbuljong, svartpeppar, salt och paprikakrydda

GÖR SÅHÄR: börja att skära moroten och löken i småbitar och börja stek de tillsammans med köttfärsen. stek färsen tills den är brun och inte längre röd/rosa. i med matlagningsgrädden och tomaterna så den småkokar, krydda tills du är nöjd och det börjar med smak!!

VET DU INTE HUR DU KOKAR JUST DENNA PASTA? JAG HJÄLPER DIG:
sätt en låg kastrull på spisen med vatten upp till nästan högst upp och salta, vänta tills det kokar i vattnet innan du häller i den mängden pasta som du vill ha. koka den i 10 minuter och häll sedan ner det i en sil, på med olivolja och rör om.

när man ska gå ner i vikt är den väldigt viktigt när du ska äta att du gör en normal portion så du inte bli alldeles för mät efteråt (bli inte illamående). den portionen jag gjorde blev lite mycket kände jag efteråt, så det ska jag bli bättre på men samtidigt gjorde jag en liten sallad brevid, bara för jag skulle bli mättare fortare. blir man inte tillräckligt mätt och har gjort en för liten portion så ta en frukt (kan rekommendera med antingen vindruvor eller en banan), ta det en timme efteråt. en sak till: innan, under matätandet och efter maten DRICK VATTEN!! helst ett eller två glas. jag har alltid citron eller lime i mitt glas bara för jag ska bli mättare.

Gillar

Kommentarer

linecl
linecl,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229