Glutenfria chokladmuffins

1,5 dl (fiber)havregryn
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver (kan bytas emot 0,5-1 tsk vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
1 msk kokosfett
1 banan
1 dl lätt kvarg
1 ägg
Mörk choklad lindht

Kokosflingor till garnering

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Mixa havregryn till ett fint mjöl med hjälp av en mixer. (Har du ingen mixer kan du byta ut havregrynen emot valfritt fullkornsmjöl, t ex dinkel, skrädmjöl eller rågmjöl). Blanda med kakao, vanilj och bakpulver.
3. Smält kokosfettet, tex genom att köra den några sekunder i mikron. Mosa bananen och blanda kokosfett, banan, kvarg och ägg. Blanda sedan ihop med de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i fyra formar. Garnera med kokosflingor och grädda i 20 minuter längst ned i ugnen, glöm inte chokladen. Låt svalna innan servering.

Gillar

Kommentarer

Anonym
Anonym,
Mums!
amandamyrer
amandamyrer,
jätte goda! 😍nouw.com/amandamyrer
outsideofficehours
outsideofficehours,
Yum 😃 Elsker alt med sjokolade !nouw.com/outsideofficehours
amandamyrer
amandamyrer,
samma här! ☺️nouw.com/amandamyrer
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229