Fjärde advent

fjärde advent och i kalendern stod det bakdag med familjen. idag fick jag och pappa hämta mamma från akuten, hon fick sova där över natten och jag är jätte glad att hon fick komma hem. medans mina föräldrar vilade middag passade jag på att baka själv, gjorde knäck och risbräck. jag fick lite mer julstämning när jag satte på mig min tomteluva som jag gjorde i slöjden på lågstadiet.

MICROKNÄCK: 35 stycken
INGREDIENS: 1 dl ovispad grädde, 1 dl ljus sirap, 1 dl strösocker, en msk margarin, 3 msk hasselnötter
GÖR SÅHÄR: ta fram en bunke som man kan värma länge i micron med, i med grädden, sirapen och sockret. vispa så det är en ljusbrun smed och att allt är blandat. in med bunken i micron i 7 minuter och va försiktig så inte det blir bränt!! KOLLA TILL SMETEN VAR 3 MINUT!! efteråt har du i smöret och nötterna och blandar om. fram med 35 stycken formar till knäcken och ett tips är att ha en liten tsk som du häller ner smeten med i formarna så det inte blir utanför. in med dom i frysen i ca 30 minut och sedan njut med en kopp nybryggt kaffe.

RISBRÄCK INGREDIENS: 200 g mörkchoklad och 3 dl puffat ris
GÖR SÅHÄR: bryt den mörka blockchokladen i bitar och in med den i micron (2 minuter), (använd en bra skål som inte blir för varm). häll i riset i en hög plast skål innan chokladen och sedan när man har rört om i chokladen och den är smällt, ner med den i riset och rör om. fram med en plåt med bakplåtspapper och klicks ut hur många bräck du vill ha. ställ ut formen på balkongen eller i kylen så det får plats och att chokladen inte smälter. (40 minuter i kylan), njut sedan med en kopp nybryggt kaffe.

  • 2015

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229