Header

Min sadel har kommit

Stod still när jag hoppade upp. Skrittade på lugnt, travade i det tempot & den takten jag satte, galoppen behöver vi jobba vidare med, men hon sprang fortfarande inte iväg. Jag kunde skritta av på helt lång tygel. Vi var båda sjukt svettiga efter passet.
Jag är så sjukt glad & stolt över min häst <3

//Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För att ingen kommer någonsin förstå hur mycket smärta tårarna innehåller, hur mycket mening dom bär på. Ingen kommer någonsin förstå varför tårarna rinner. Ingen kommer någonsin första vad smärtan kommer ifrån och ingen kommer heller förstå varför hon inte längre bryr sig.

Allt ni ser, är nån som gav sig själv diagnosen ångest, för att skapa en förklaring till varför hon känner som hon gör, för att få folk att förstå hur hon mår men även för att inte behöva berätta vad hon verkligen känner utan bara berätta ATT hon känner.

För plötsligt är mörkret inte läskigt längre, för hon ser ingen mening med att vara rädd för fysisk smärta efter all psykisk. För plötsligt ligger den största rädslan i att vakna upp på morgonen och känna, känna vad som ens går att känna. Att med kramp i hjärtat ta sig genom dagen som att inget hänt. Att känna sig ensammast i världen när hon inte är det.

Att leva i två världar på samma gång, en som innehåller all smärta och en där smärta inte får vistas. Att någonstans försöka förstå smärtan och acceptera den som det faktum det är. Att inte känna sorg över sorgen, att glädjas åt att det någon dag kommer ha en mindre plats i hennes lilla kropp och sörja över alla de stadier hon måste igenom innan.

Gräva en grop för att sedan täcka igen, att skriva en bok för att sedan slängas.

För hon hatar den hon är och hon hatar vart hon är. Hon hatar alla runt omkring för att inte förstå, förstå att det gör så jävla ont. Och även om hon ler, känner hon.

Allt hon önskar är någon som ser, ser det hon inte visar. Nån som förstår henne när hon inte förstår sig själv. Någon som kan få tårarna att sluta rinna och som kan få sorgen att försvinna.
💔

//Maja

  • 579 Readers

Likes

Comments

Väl framme blev det ett dopp i sjön

Nu te & ost i solnedgången.
Kommer sakna min häst, två dagar utan henne... Hon mår inte dåligt av att vila heller, men nu är det inte mycket skola kvar & då börjar vi💪

Ha de'
//Amanda

Likes

Comments

Denna vecka består endast av plugg från min sida. Slutspurten innan betygen sätts. Vill fokusera på skolan, så jag kan vara ledig & bara ägna hela sommaren åt min häst & jobbet.
Jag försökte vara i stallet varje dag & plugga fullt förra veckan, vilket resulterade ca.4 timmars sömn per natt, vilket inte höll. Denna veckan har det sovits nån timme mer, men hästen har fått vila. Ska upp till henne om en stund.
Även om det är mycket kvar innan det är ledigt, känns det ändå skönt med fredag imorgon.

Bild från i söndags, vår första tävling. Domaren var farlig, men staketen var no big deal. Mycket kvar att jobba på med henne, hoppas att kunna träna endel i sommar & hålla det i höst, eventuellt göra någon mer start.
Ha de fint!
//Amanda

Likes

Comments

Blå himmel & ett bra ridpass, kan dagen bli mycket bättre? Enligt mig, nej.

Fick sällskap idag, vi skrittade upp till paddocken. Vi skrittade ut när både vi & hästarna var ganska härligt svettiga. Efter passet i paddocken kunde min lilla häst tänka sig att gå först, hela vägen hem, utan att ens fundera på att stanna, vända eller resa sig. --> jag är riktigt nöjd.
Får sällskap imorgon också, funderar på paddocken då med...vi får se

Efter att ha vistats ute i solen, större delen av dagen, är jag nu lagom rosig om kinderna. Får se om man kanske kan få lite färg... Jag var i alla fall duktig och kom ihåg solkräm ☀️

//Amanda

Likes

Comments

Red ut själv för första gången idag. Ska jag vara helt ärlig var jag lite osäker på om det skulle gå. Man vet inte förrän man provat, så det gjorde jag idag. Det jobbiga var att lämna gården, det tog stopp. Trixade runt en stund innan hon fattade att jag inte tänkte ge mig. Hon får guldstjärna idag🌟

//Amanda

Likes

Comments

Jag är sjukt imponerad över min häst idag. Jag har skrittat ut henne 5 gånger under veckan (en gång utan vuxet sällskap), men det var först idag jag kände att jag verkligen hade kontroll och hon litade på mig. Fick en sån skön känsla att ängen lockade att prova galoppfattningar på. Som rubriken lyder, hon var verkligen som en helt annan häst. På ridskolan har jag haft svårt att få bra galoppfattningar, hon har tryckt lite hit och dit och galoppen har varit full fart framåt. Idag kunde jag lugnt fatta galopp, hon sprang inte ifrån mig, hon låg kvar och frustade. Dagens känsla är svår att beskriva, men jag är sjukt glad och tacksam över min häst. Hon trivs som privathäst helt klart <3

// Amanda

Likes

Comments

Avslappnad och fin hela skrittrundan. Frustade & kändes allmänt nöjd med att bara gå. Vatten & brunnslock var lite farligt, men mot slutet va det knappt några problem. Hon ska väl lära sig hon med. Gott med sällskap första gången ute. ❤️
Jag tror på min häst, vi ska bara lära känna varann lite bättre först. Igår fattade hon inte att jag skulle hämta henne, hon stod fastfryst i marken & jag tog mig genom leran för att hämta henne. Idag kom hon mot mig och hälsade, sedan gick hon med mig utmed staketet hela vägen till ingången. Hjärta henne❣

// Lycklig Amanda🐴

Likes

Comments

Idag satt det! Kunde successivt kräva lite mer hela tiden & hon hängde med utan att sura ihop. Inget kickade mot skänken, inga bakåtslickade öron. Hon var framåt, pigg & glad genom hela passet, detta utan att springa ifrån mig just för att jag var lugn & avslappnad.

Jag har känt att många ridpass hittills bara har gått sämre & sämre, men efter ett toppen pass igår, ett helt okej imorse & ett superbra nu känner jag mig lite mer på banan igen. Jag gör ju detta för att det är kul & jag vill utvecklas för att bli bättre.
Denna boosten behövde jag verkligen!
// Amanda

Likes

Comments

Bra avslut på en bra födelsedag. Gick till en kompis, vi bara satt och snackade i nästan 2timmar & tiden flög iväg. Nu är klockan över halv 11 & det börjar bli dags att krypa till kojs.
Det jag ville få fram i detta inlägget var att min dag har varit på topp, vilket gjorde att jag först blev besviken när regnet kom, men det luktade sommar & jag gick med ett leende på läpparna hela vägen hem. Tacksam & lycklig säger 17åringen härmed godnatt <3

Nedan ser ni bilder från denna fina dag som inleddes med skrittjobb på D & sedan fick jag enormt fina presenter *tack!* sist men inte minst den enormt goda tårtan jag bakade till kalaset. Lyckan var gjord när mamma kom hem med färska jordgubbar också

Tack å hej!
// Amanda

Likes

Comments