Header

Den stora avacado kärnan har äntligen börjar få en spricka , så bara längtar tills den får en rot!

Den stora tomaten kämpar på, när jag var kattvakt så tror jag Lexie var på den , men nu har den börjat växa igen!

Åååå lilla tomat plantan kämpar med ! Växer och växer !!!
Och lika så solrosorna, dem växer konstant och vet inte hur jag ska lyckas få den att bli en stor solros haha! Spännande !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Haloj tisdag!! En toppen dag har det varit idag, dagen har bara flytt på. Både på jobbet och hemma. Efter jobbet åkte jag till gymmet och körde ett konditionspass. Uppskattar hellre att köra styrka när de inte är rusningstrafik på gymmet...
sprang 5 km på bandet i ett bra tempo ( var helt slut) sen körde jag 60 sekunder x 5 på trappmaskinen. Tycker verkligen om den övningen !!

Nu mot kvällen har jag kollat  Mietek Grochers föreläsning på urskola. Jag såg hans föreläsning Live i nian, men efter resan till Polen och auschwitz samt birkenau så ville jag bli påmind igen, så viktigt att just bli påmind om allt detta, så det inte sker igen. Tipsar om hans föreläsning nedan, så bra, han sätter verkligen ORD på det hela.

https://urskola.se/Produkter/169699-UR-Samtiden-Mietek-Grocher-Jag-overlevde-Forelasning 

Likes

Comments

Har börjat kolla om friends , älskade serie. Jobbet idag gick fort , efter det kom jag hem plockade lite. Sen lagade jag vegfärs, så gott!!
Nu ska jag alldeles strax sova , och ladda för en ny härlig tisdag!

Likes

Comments

MEN HALLÅÅÄ!!! Är ni inte impade över min nya talang ??!?!
Idag planterade jag om min solros blomma som låg i en mjölkkartong  först, nu är den i en ny kruka , hoppas detta blir bättre än mitt försök ett i glasburk , som jag slängde haha.. 

Sen har mina gula cocktail tomatplanta börjat växa, så kul! Har gått fort för den , planerade den innan Krakow resan!
Sen kämpar tomaten och avacadon på!!

SÅ ROLIGT !!

Likes

Comments

Hej!!
Denna söndag började i Krakow, så mysig stad, älskar verkligen Krakow och vill mer än gärna besöka denna stad igen snart framöver!
Flygresan gick snabbt, men kände lite så som på bilden, jag fick nämligen sån yrsel och lock för öronen, så sov mest! Och försökte läsa lite!

Och nu mot kvällen har jag lagt i färg i håret, en ansiktet mask på fejset, och ska snart sätta på en serie och göra lite morötter och dipp! Skönt att vara hemma❤

Likes

Comments

Efter auschwitz gick mamma och jag ner på en marknad precis vid hotellet. Väldigt mysig. Där köpte vi ett par vantar då de är skit kallt på kvällarna i Krakow. Sen smakade vi på en soppa, som smakade ungefär som gulaschsoppa!

​Sen mot kvällen åkte vi till dem judiska kvarteren och åt middag, sen när den goda maten var slut så åkte vi till stora torget. 

Efter att mormor och mamma åkt till hotellet, så satte vi andra oss på olika barer, riktigt häftiga barer nere i olika källare! 

Likes

Comments

Birkenau, var andra stället vi fick uppleva idag. Så grymt obehagligt. Känslan är så enorm, allt är så stort. Bitkenau var gigantiskt , alla hus, gaskamrarna som var sprängda för att nazisterna skulle dölja deras hemska brott att mörda så många oskyldiga människor. Allt är så verkligt när man är där, känslan att här har dessa människor gått, i rädsla, hunger, kyla osv. Vi fick i bitkenau gå in i dödsbaraken som var för kvinnor som inte orkade jobba, där fick dem ingen mat eller vatten för att dem helt enkelt inte bidrog med någonting. Många av kvinnorna dog innan dem hann komma till gaskammaren. I birkemhaus är mycket sprängt, träbarakerna med mera.

Auschwitz var första stället vi fick uppleva, där gick vi en guidad tur, tips! Var jättebra. Fick också lära mig att Auschwitz är det tyska namnet för staden oświecim som ligger i Polen några mil utanför Kraków. Tyskarna döpte om staden till auschwitz. På mumeumet fick vi se så mycket, allt från barackerna, var tyskarna tog, celler och en gaskammare. I auschwitz var det mucket att se , och miljön var skrämmande precis som i birkenau. Att ens föreställa sig allt som pågått, allt som dessa stackars människor behövt göra för att överleva är helt sinnesjukt.

Dem rasade i vikt, tvättade sig i smutsigt vatten, fick ha samma kläder, bodde trongt, och fick inte vara med sin familj. Och blev totalt lurade av nazisterna som sa att dem skulle få bo där osv. HELT GALET.

allt detta fick en att uppskatta livet lite mer, allt man har, och hur tur man har egentligen.Likes

Comments

Första dagen avklarad!!
Vi har hunnit med en del, ätit gott, gått runt i staden. Vårt hotell ligger väldigt bra till. Vi tog även en guidad tur runt Krakow. Vi fick se bland annat gettot där judarna bodde under kriget, Oskar Schindlers fabrik, med mera. Riktigt roligt !

Imorgon bär det äntligen av till auschwitz museum för koncentrationslägret. Ska bli fruktansvärt spännande, lite läskigt. Men lärorikt!
Godnatt !

Likes

Comments

Hej !!

oj vilken toppen dag det har varit!! kanon rolig dag på jobbet med murrikamat ute på gården, blev super gott!!

sen så tog jag mig ut på en löptur, jisses pommefrites, va motsträvigt de var, plusgrader, äckelslask, skit skit skit. men jag höll målet uppe " ALLT är bättre än inget" så blev 3,5 km ! men jag va fan skit nöjd över den presstationen. var så nöjd att jag ens tog mig ut. för dagarna då man hellre vill mellanlanda i soffan med en bra bok, är så enkel på vinter halvåret. Har inga problem att springa för att de är kallt, men är inget fan av att springa ensam när de är mörkt, vilket de snabbt blir liksom...


Sen fick jag äntligen mellanlanda i sängen och dricka te och läsa min bok. Läser just nu papperstäder av John Green, gillar den skarpt och är givetvis beroende. Ska gå och väcka Robin nu, så vi kan gå och laga lite Tacos!

trevlig onsdag på er!

Likes

Comments