Redigeringstips - gör utvalda delar av bilden kallare!

Redigeringstips
Jag tänkte dela med mig av ett redigeringstips som min kära vän Kristin visade mig sist vi sågs! Hur man alltså redigerar delar av en bild till en kallare ton (eller ljusar upp/mörkar ner). Till exempel hår, en vägg som blivit för gul på bilden eller liknande. Jag redigerar ju alla mina bilder i Lightroom där jag lägger på ett filter med varmare toner, vilket kan göra att mitt hår upplevs både mörkare och mycket varmare i tonen än vad det är i verkligheten.

För att göra stegen i det här inlägget behöver man gratis appen ”Snapseed” (man kan redigera detta i Photoshop också och det vet jag redan hur man gör, så kan visa det också om någon skulle vilja). Men eftersom jag redigerar min bilder mestadels i mobilen så tänkte jag visa det knepet nu.

Börja med att öppna bilden du vill redigera i Snapseed, och klicka sedan på ”verktyg” längst ned i mitten. Då kommer menyn ni ser här ovan till vänster upp. Välj då verktyget ”selektiv” (en cirkel med en prick i mitten).

// Tryck sedan på området du vill markera/göra kallare. Då blir det en stor cirkel runt det området, så man måste ”nypa” i bilden (som om man zoomar ut) och då blir cirkeln mindre, och ett mindre område markeras. Jag vill ju till exempel bara att håret ska markeras och inte väggen eller mitt ansikte.

Dra sedan med fingret uppåt på skärmen så kommer en liten meny fram, längst upp på ”L” kan man ändra ljusstyrka, där brukar jag ibland dra upp den något till mellan + 5 och + 10, och det gör man då istället genom att dra med fingret från väntsterbtill höger i bilden. Dra sedan fingret uppåt i bilden så att ”M” alltså mättnad blir markerat i den lilla baren. När ”M” är markerat drar man ner styrkan så mycket man behöver, (jag brukar ha nånstans mellan - 30 och - 65 ungefär beroende på vad som behövs), man drar ner styrkan genom att bara dra med fingret från höger till vänster på skärmen.


//Man behöver sätta ut fler punkter (det gör man på det lilla + tecknet längst ner under bilden) om man vill ha en större yta kallare. Här ville jag ju ha hela håret, och eftersom man inte vill gå över kanterna så får man göra flera små markeringar istället, och göra om varje steg. På olika ställen är behövs det kanske ändras mer om det är någon hårslinga som är väldigt orange.

Såhär många markeringar fick jag sätta ut och dra ned mättnaden på för att få hela håret kallare. Ska man ändra en vägg till exempel kanske det inte behövs lika många, för att man inte behöver minska området som ska redigeras lika mycket.


//För att spara bilden klickar man på den lilla bocken längst ner i höger hörn, och sedan på ”exportera”, så var det klart!

Före och efter! Det vart inte världens skillnad på just den här bilden så jag kan visa 2 till exempel här under.


Före // Efter
Här syns det lite mer, jag drog ner mättnaden på både skåpluckorna, bänken och mitt hår.


Före // Efter

Här gjorde jag endast mitt hår kallare, och det vart rätt stor skillnad, speciellt längst ned i topparna där mitt filter i Lightroom hade gjort dom väldigt orangea och mörka.

Det här är alltså det sista steget i min redigering, som jag gör när bilden i princip är klar redigerad med filter osv.


Hoppas ni förstod och att inlägget inte blev för rörigt! Om ni undrar något är det bara att fråga! <3

Gillar

Kommentarer

Louiseelinore
Louiseelinore,
Riktigt grymma tips! 😃 <3
nouw.com/louiseelinore
amandalarssons
amandalarssons,
Kul att du tyckte det! 😃 <3
nouw.com/amandalarssons
Matildaberlin
Matildaberlin,
Älskar verkligen den funktionen! Så himla smidigt ju =) Kram fina <33
nouw.com/matildaberlin
amandalarssons
amandalarssons,
Visst är den! 😍 kram finis! <3
nouw.com/amandalarssons
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh det är så himla roligt att få se hur du redigerar dina bilder! Jag tycker det är lite svårt att redigera så tips är alltid bra att få! Kram fina 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
amandalarssons
amandalarssons,
Vad roligt att du tycker det! 😍 <3
nouw.com/amandalarssons
aliceemericsson
aliceemericsson,
Åh, så bra tips! <3
nouw.com/aliceemericsson
amandalarssons
amandalarssons,
trollet,
duktiga du, tack för att du visar!!
lchftrollet.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Vilket bra tips!
nouw.com/amandassofi
amandalarssons
amandalarssons,
Kul att du tyckte det! 😊
nouw.com/amandalarssons
Annika,
Tack för tipsen. Ha en trevlig helg.
ladyoch.lufsen.blogg.se
megkaup
megkaup,
men wow, snyggt! grymt tips, ska ladda ned den appen dirr 😍
nouw.com/megkaup
amandalarssons
amandalarssons,
Ja gör det! 😍
nouw.com/amandalarssons
Yasmine,
Älskar att läsa om hur andra redigerar! 😃 Kram
www.yasmissy.blogg.se
Jenniey Love,
Riktigt bra tips! ska verkligen prova den appen någon dag. kramiz<3
prinsessanjenniey.blogg.se/