På julbordet..

Okategoriserade

I morgon är det julafton (redan!) och jag tänkte göra ett inlägg om vad jag vill/måste ha på julbordet! Det finns alltid några saker som bara måste finnas med, annars känns det inte som jul.

Bilderna i inlägget är från ett julbord jag åt på Villa Aske med mamma och min syster för någon vecka sedan, så sakerna på bilderna är inte vad jag måste ha på julbordet om ni fattar..

Ägg:

Kokta ägghalvor med skagenröra eller kaviar på, mums! (Finns det nåt som heter gubbröra? Har för mig det, det är också gott).

Sill:

Vi brukar alltid ha typ 3-5 olika sorters sill, älskar att bara ta lite grann innan man äter allt annat. Gillar sill så länge det inte blir för mycket liksom. Tycker inte det är riktigt jul utan sill.

Potatis:

Ja man kan ju inte äta sill eller köttbullar utan potatis! Så det måste ju självklart finnas med på julbordet. Helst sån där potatis som smular sönder lite, vad den nu heter.. Så gott!

Julskinka:

Julskinkan är verkligen ett måste, på ett ljus knäckebröd med senap på. Pappa gör alltid skinkan dagen innan julafton (alltså idag), då är den i ugnen massa timmar, och sen "glaserar" han den med stark senap runt om.

Köttbullar:

Då ska det vara pappas hemmagjorda köttbullar med massor av lök i. Finns inga godare köttbullar! Jag och min syster vräker alltid i oss massor medan han steker dom haha..

Lax:

Antingen varmrökt, kallrökt eller gravad. Helst alla. Jag föredrar egentligen varmrökt, men kallrökt eller gravad känns egentligen lite mer juligt. Så det spelar ingen roll så länge något av det finns!

Prinskorv:

Självklart måste även prinskorv finnas med på bordet den här dagen. Jag är egentligen inget fan av korv, men några prinskorvar slinker alltid ner på julafton!

Rödbetssallad:

Det vara bara ett par år sen som jag lärde mig att äta rödbetssallad faktiskt. Men nu älskar jag det! Så det måste absolut finnas med på julbordet.

Ost:

Massa goda ostar ska självklart finnas med. Jag älskar verkligen ost! Så någon julig skiva ost på en skiva julvört - mmm mums!

Efterrätt:

Någon typ av efterrätt måste finnas såklart! Saffrans pannacotta, Philadelphia tårta med pepparkaksbotten.. Förra året gjorde mamma bannoffee paj och den var sååå god! Vet inte vad vi ska äta till efterrätt i morgon men jag hoppas på jul/saffrans ostkaka eller något!

Finns självklart massor av annat som jag vill ha på julbordet som revbensspjäll, rostbiff, potatisgratäng och sånt. Men här är i alla fall dom allra viktigaste sakerna för mig!

Vad måste ni absolut ha på ert julbord? :)

Gillar

Kommentarer