Hej på er! Jag har haft två härliga dagar. Söndagen var så fin, vi började med lunch i Stockmann, gick lite i butiker (jag hittade en så fin tröja på H&M) och sedan såg vi filmen Fifty Shades Freed. Handlingen i filmen var ganska bristande men jag tyckte den ändå var bra och värd att se! Därefter bytte vi från finkläder till de varmaste kläderna och åkte iväg till pojkvännens föräldrar för att skotta snö (föräldrarna var bortresta). Det var så mysigt, livet handlar om kontraster! Igår åkte jag till min gudson & bästa vän där det bjöds på god mat och bästa sällskapet! Idag skall jag läsa medicin och sedan åka till Helsingfors för att gå en promenad med en annan god vän.

Imorgon är det första hjälp kurs som gäller. En sak som inte alla vet är att när jag gick i lågstadiet var jag typ äcklad för anatomi, jag måste alltid gå ut från klassen och höll på att spy när läraren undervisade om t.ex. örats delar. När min pappa sedan bröt akilles senan var jag med på sjukhuset när han skulle på någon sorts kontroll, jag började må så illa igen och läkaren sade att hon hade varit precis likadan när hon var liten och gav hints att jag kommer bli likadan som henne och jag tänkte att jag aldrig, aldrig kommer jobba med anatomi. Och här är jag idag, studerar fysioterapi och anatomi är en av de ämnen som intresserar mig mest! Hur blev det såhär och när skedde detta?


Ha det så bra & kom ihåg att imorgon vara lite extra kärleksfull!

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Livsstil, STUDIER & JOBB

Hej på er!

Jag vet inte om jag berättat men jag kommer jobba ganska mycket (ca. 4 turer/vecka) under februari månad i en matbutiks kassa. Jag trivs bra med jobbet, enda nackdelen är egentligen att i slutet av dagen är det jobbigt att orka säga "kiitos" & "kuittia" på ett snällt sätt för 10000:nde gången. Februari har redan börjat vilket betyder att jag jobbade lö-ons, på torsdagen presenterades ett arbete om ergonomi i skolan och på fredagen hade vi motionspass hela dagen, jag instruerade för första gången en hel låt med mikrofon. Det gick mycket bättre än jag hade förväntat så jag är nöjd! Respekten för instruktörer har verkligen vuxit, det är så många trådar att hålla i samtidigt; man skall komma ihåg rörelserna, räkna takten och blocken, kunna prata och peppa på rätt sätt, själv hålla sina rörelser fina osv. Jag själv älskar att läsa inlägg om fysioterapi studier (weelll wonder why) så jag tänkte berätta vad vi gjort de senaste veckorna i skolan. Vi har haft bl.a. olympiska lyft, motionspass (mycket svårare än jag trodde att planera t.ex. en zumba-timme), ergonomi, finska, svenska och medicin.

Idag blir det jobb 14-21 och imorgon blir en välförtjänt ledig dag så jag skall se filmen Fifty Shades Freed!

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har varit en bra dag, mellan 9-14 var jag i skolan på ett seminarium , därefter kom jag hem och studerade igenom materialet om hjärt och kärlsjukdomar och efter det gick jag till gymmet. Senaste halvåret har gymmet inte varit lockande, jag har inte känt att jag vill träna utan mera att det är ett måste. Idag ville jag och den känslan har saknats, jag mår så bra av att träna! Jag har varit lite förkyld så passet var lugnt; tränade övre kroppen med låg intensitet, foam rollade igenom benen och stretchade. Så skönt!

Planerna för denna vecka är få mycket skolarbete gjort före veckoslutet! På torsdagen skall jag hänga (äta) med en tjejkompis och därefter skall jag och simma med mamma. På fredagen har vi skola 9-16 (vi skall gå igenom aerobiska grundsteg, hur roligt!) och därefter kommer pojkvännen övernatten. Kanske det blir en fredagsmiddag eller något. På lördagen är det dags för en reunion med tjejerna ifrån det gamla gymnasiegänget, det kommee säkert bli en bra kväll! Söndagen kommer bli som en söndag skall vara.


Ha det så bra!

Likes

Comments