Hej!

Hur har ni haft det? Jag råkade komma över min gamla blogg imorse och fick en sådan otrolig känsla för att börja ta upp bloggandet igen.

Senast jag var aktiv här på Nouw var för ca. 2 år sedan. Då var jag 19 och levde ett helt annorlunda liv. Nu är jag 21 och har redan sen dess hunnit flytta 3 gånger, sluppit in på min drömutbildning, flyttat till en ny ort, haft många olika jobb, träffat mycket nya människor och varit inblandad i flera olika sorters projekt. Det är så otroligt mycket som har hänt och förändrats under dessa 3 år. Jag tänker inte börja försöka reda ut alla stora händelser, utan allt får komma med sakta mak.

Så "comebacken" till ära: en bildbomb med några av de finare stunderna. <3

-Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I söndags hade jag och Julia planerat att vi skulle ha en photoshoot vid vattnet. Vi ville helst att det skulle vara dimmigt när vi fotade så vi steg upp väldigt tidigt (runt kl 4) och begav oss iväg klockan 5 på mornen för att fota.

Vi hade valt helt rätt dag för fotograferingen eftersom det verkligen var dimmigt ute då jag rullade upp mörkläggningsgardierna för att checka statuset på vädret. Då jag klev i vattnet var det nog aningen läskigt att stå nere vid vattnet eftersom det fanns en massa sällskapsvänlig fisk vid tårna, och jag som inte är ett så stort fan av fiskar så var nog, om jag får erkänna, väldigt rädd. Här är i allafall några av bilderna från fotograferingen

Likes

Comments

Steg upp tidigt imorse och satte på mig en ansiktsmask medan jag snuttade på kaffe framför datorn. Trots att rösten är så gott som borta just nu så frågade jag syrran ifall hon ville komma med mig på kaffe. Vi besökte Fredrikas och gick sedan runt i klädbutiker. (typisk aktivitet efter cafébesök).

Hittade en otroligt snygg väska + ett par brillor som jag tänkte köpa.

Nu skall jag hälla i mig ännu mera te och försöka vila upp mig lite. 

-Amanda

Woke up early this morning and put on a facial mask meanwhile i drank coffee in the bed. Even though my voice is pretty much gone atm i asked my sister if she wanted to join a café with me. We went to a café nearby named Fredrikas, and visited a few clothes stores afterwards. (typical activity)

Found a dope bag and a pair of sunglasses that i'm gonna buy.

-Amanda


Likes

Comments

Imorse vaknade jag av att postilionen ringde på dörrklockan. Steg hastigt upp och drog på mig en av J's t-shirts...Såklart var det ju mitt paket från UK som anlänt. Eftersom jag just nu gör en liten garderobs revolution och säljer/slänger/ger bort allt jag inte använder så passar jag även på att skaffa nya klädesplagg.

Färgskalan jag satsade på denna gång är pastell/basic. Har på den senaste tiden börjat uppskatta grått och ljusrosa väldigt mycket. Därav blev det en beställning av en grå waterfall coat och ett grått set. I beställningen ingick även ett par platform skor och den ljusrosa waterfall coaten. Mycket nöjd med min beställning och de nya plaggen.

Här nedan kommer lite pastell inspo ;)

Woke up this morning of the sound of the doorbell ringing. Grabbed J's t-shirt, put it on fast and opened the door - Of course it was my package from UK that had arrived to my doorstep. Since I am rearranging my closet atm by selling/throwing and giving stuff away im also in need of new garments.

The colourpalette I am fond of atm is pastell & basic coloured garments. I've started to appreciate grey clothes and light pink more recently. Therefore i ordered myself a grey waterfall coat and a grey set. I also ordered a pair of light pink platform shoes and a light pink waterfall coat. Very pleased with my new garments.

Likes

Comments

Idag påbörjades vårens skrivningar. Det var textkompetensen som stod på dagens schema. Efter skrivningarna drog jag till halpa-halli och köpte mig ett par textiltuscher. Det börjar vara på tiden att måla penkkishalarna nu...Tog lite inspo från bilderna nedan till min halare.

Så här blev resultatet idag...(;

Likes

Comments

Första december imorgon, vilket innebär massor med festligheter och tillfällen att klä upp sig lite extra mycket. Tog en snabbvisit in på Nellys hemsida och hittade ett par klänningar jag väldigt gärna skulle kunna bära i något passande tillfälle nu mot julen. Här nedan kommer mina favoriter.

Tycker personligen att julfest klänningar inte behöver vara alltför utsmyckade med paljetter, fina tyglager o.s.v. Ju simplare desto bättre. Älskar alla knee-lenght klänningar som formar sig efter kroppen.

De flesta håller väll till med traditionen att röda och svarta klänningar används mot julen, och ljusa, vita till vår/sommar. Trotsar denna gång lagen om att bära svart/rött nu.

Likes

Comments

Hade en mycket kort skoldag idag. Åkte bara till skolan för att skriva prov i samhällslära, och fick sedan gå hem direkt. Då jag kom hem låg jag i sängen och mös under täcket en bra stund. Kollade även några Heroes reborn avsnitt. Det bästa med provvecka är att man slutar otroligt tidigt.

Då klockan slagit fyra och jag fått nog med chillandet så bestämde jag mig för att tillsammans med J besöka det nya Cafét & inredningsbutiken här i stan. Har många gånger gått förbi och konstaterat hur fint och mysigt det ser ut att vara, så idag slog vi till!

Trodde överlag det skulle vara höga priser på fikan men det visade sig att det var helt rimliga priser. Kaffet var så otroligt gott eftersom det är hemmabryggt kaffe. En mugg kostar 2e så det är lite dyrare än andra fika ställen här i stan, men enligt mig är det verkligen värt det!

​Efter kaffet så tog jag & J ett snabbt visit in till Lindex. Hittade en vädigt dope jacka som jag bad J pröva och den var sjukt snygg på honom trots det var en kvinnojacka. Slutade med att han köpte den... :) 

Likes

Comments

​I fredags skaffade jag ett Lookbook konto, så jag har nånstans att publicera outfit bilderna från photoshootsen. Idag bestämde jag o J oss för att fara ut på en photoshoot. Bestämde mig för att bli fotad i min nya trench coat som inte ännu kommit i användo. Här är dagens bilder: ;)

Likes

Comments

Vaknade av någon underlig orsak kl. halv 6 imorse och försökte deseprat somna om, men det gick inte så lätt efter att jag vaknat upp.

Funderade lite på bloggandet medans jag låg och kom fram till att jag haft bloggar sedan jag var ca. 14 år gammal. Har haft ca. 5st bloggar innan, alla var privata dock, och delade endast med mig av min blog för vissa människor/vänner. Några av mina äldre bloggar så har jag använt som dagbok och skrivit av mina känslor på, och så har jag även haft en drömblog där jag skrev av mina drömmar och vilka känslor jag haft efter drömmen osv. Och såklart har jag haft en blog som jag skrivit vardagliga saker i.

Orsaken till att jag inte riktigt bloggar regelbundet är för att det ibland känns lite onödigt att blogga om vissa klädesplagg/smink/vardagen sedan och publicera det, men försöker påminna mig själv om att jag endast bloggar för min egen skull. Det känns skönt att ha ett syfte och att få skapa något, ta bilder, redigera dem och att få dem att sitta ihop på ett snyggt sätt. Sånt gillar jag. Har alltid älskat att skapa och göra något utav det, förr ritade jag väldigt ofta, och det ser ut som om den sidan av mig smått börjat försvinna. Numera så vill kreativiteten ta sig ut genom fotografering och framförallt genom planering: vad jag kan fotografera och redigera?

Jag har egentligen ingen orsak till varför just denna blog skulle bli offentlig. Bestämde mig helt enkelt bara efter många om och men att den helt enkelt bara skulle få bli det eftersom de andra varit ooffentliga.


Likes

Comments

Blev photoshoot tillsammans med Julia idag. Har inte träffat henne på länge så det var roligt att catcha up. Hon studerar för tillfället fotografi så brukar fungera som hennes provkanin så hon får fota något...

Redigerade bilderna väldigt snabbt så det blev lite halvhjärtat...men här nedan får ni i.a.f. se vad vi tog för bilder..

Likes

Comments