Header

Jag har nu bytt classes flera gånger, för tillfället ser mitt schema ut såhär:

English

U.S History

PRIDE (mentortid)

Astronomy

LUNCH

Leadership

Art history

Zoology

English och U.S history är jag tvungen att ta, zoology ska jag byta ut mot soccer så fort vi har try outs. Astronomy valde jag mest för att det var vad som var tillgängligt under den perioden, men det verkar faktsit interessant trots att läraren inte verkar ha speciellt stor koll på vad hon håller på med.

Leadership är som elevkåren, man måste egentligen gå på intervju för att komma in men jag är ju en exchangestudent så jag fick vara med endå! :) Just nu håller vi mest på med posters och sånt, jag går mest runt och kollar läget, har planer på att vara lite mer aktiv imorgon haha.

Art history kan jag byta ut mot drama om jag vill, vilket verkar väldigt kul men jag gillar verkligen min lärare. Sen så får jag förhoppningsvis skriva lite mer i art history, någonting jag vill vara bra på när jag kommer hem efter mitt utbytesår. Det är ett tufft beslut, vad tycker ni att jag ska göra?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag kl 8 stod jag utanför den stora entrén till Monrovia high school för att påbörja min allra första dag. Jag fick skjuts av v-pappan, han lämnade av mig och sen Jess som går på en annan skola. Jag hade faktist inte känt mig speciellt nervös innan men den känslan kom så fort jag närmade mig ingången där det stod cheerleaders på var sida och hejade på oss hela vägen in.

Jag var så förvirrad haha, det är så mycket folk och jag hade i princip inte koll på någonting. Men jag fick mitt skåp i the main building (där man vill ha sitt skåp). Min v-familj var jätte stödjande hela dagen, Jess messade mig flera gånger och ba "are you okay?". Jag klarade mig bra i alla fall! Precis innan skolan började gick jag fram till några elever som satt vid "the senior tables" och bad om hjälp (en väldigt bra ursäkt), de var trevliga och jag fick äta lunch med dem sen.

Jag hade blivit varnad att ingen skulle veta att jag var utbytesstudent eftersom att varken lärarna eller elverna blir meddelade om sånt. Så jag fick jobba en hel del själv. "Hello My name is Amanda and I'm an exchange student from Sweden" gick jag runt och sa hela dagen. Oftast får man positiv respons och folk är intresserade!

Är inte så jättenöjd min mina classes, ska försöka byta några av dem och jag kommer skriva mer om dem i ett inlägg framöver.

På hemvägen fick jag skjuts av Jessicas kompis Amelia som också spelar på samma fotbolls lag som jag. Träffade några av henens vänner, alla är så trevliga!

Jag är i alla fall väldigt stolt över mig själv och tycker att jag klarade min dag väldigt bra, var positiv och social genom hela dagen. Träffade en massa nytt folk jag inte kommer ihåg namnen på (måste seriöst bli bättre på namn).

Det är en tradition i min v-familj att ta en bild framför trädet varje första dag av skolan, så självklart skulle vi göra det! Sen så får ni också en bild på min lunchpåse, som använder verkligen sånna på riktigt haha

Likes

Comments

Idag åkte vi till LACMA som är ett utav de största museerna i LA. Väldigt stort var det med väldigt blandad konst, vi höll dock oss mer till de moderna utställningarna. Jag hade fått som läxa till art history classen jag valde att välja ut 3 favorit konstverk och skriva kort om dem och om konstnärerna bakom dem. Det var svårt att välja i och med att det fanns så otroligt mycket!

En jättehäftig utställning vi gick på var "junk dada" av Noah Purifoy, det var praktiskt taget skräp han hittat och satt ihop på olika sätt.

Likes

Comments

Under de senaste dagarna har det varit sjukt varmt här (37 grader), själv har jag inte tyckt att det har vart så jättejobbigt vilket förmodligen beror på att luften är så torr här. Vi hade faktist en stor skogsbrand i närheten som blev 7 km2, vilket är jättestort?? Man kunde dessutom se röken från mitt hus!

Igår åkte vi till min v-mammas brors beach house i Newport beach, jättefint hus med havsutsikt. Medans de äldre gick på någon 70-tals konsär åkte jag med 3 andra ungdomar ned till stranden och sen så hoppade vi in i deras hot tub. De var trevliga och intresserade av Sverige.

Morgonen därpå åkte vi ned till stranden som också var jättefin med väldigt stora vågor.

Likes

Comments

Idag vaknade jag halv 7 :) min jetlag försvinner sakta med säkert. Efter frukost åkte vi i alla fall till skolan för att få in mig i systemet och tydligen för att välja classes, jag var inte riktigt förbered för det så det blev lite stressigt. Men till slut blev mitt schema såhär, zoology ska jag dock försöka byta ut till leadership

Jag fick dock lite dåliga nyheter idag och det var att jag inte kommer att kunna få ta del av graduation cermonin här eftersom att jag måste ha fullföljt en highschool utbildning. Så om jag vill gå i cermonin måste jag hitta ett sätt att översätta mina svenska betyg till amerikanska och ta vissa speciella klasser. Då kommer jag helt enkelt inte kunna göra mycket av det "roliga" men jag får ett diplom som kan vara fint och kanske väger lite tyngre i framtiden. Jag känner mig lite torned, men får helt enkelt ta och fundera över det.

När allt på skolan var fixat så gick jag på en pow walk här i the neighborhood och tog lite bilder. Visst är det fint? Alltså jag älskar de här stället! Använde faktist bara maps 2 ggr för att hitta hem.

Här nere kommer lite bilder från skolan och området!

Likes

Comments

Jag har fortfarande jet lag så idag vaknade jag halv 5 och typ låg i sängen och slöade till 8 för att sen gå och äta frukost. Jag provade några majsflingor denna morgon och de var faktist goda! Senare så hängde jag med min värdsyster (Jess) på mitt rum, vi snackade om allt möjligt och så visade jag henne bilder från NY. Vi hade också en godis provning vilket var ganska kul, hon fick prova djungelvrål, bilar, daim och marabou. Daim var definitivt favoriten! Jag fick prova Hershey's, Swedish fish, sour kids och reese's. Jag älskade reese's, det är typ det bästa jag någonsin smakat! Som att Gud välsignade de från himlen.

Vid lunch kom min v-mamma hem och då åkte vi till en Italiensk mataffär och köpte ingredienser till att göra hemmagjord pizza. Jag gillar verkligen det här med "tema" affärer här i LA, man får liksom lite annorlunda matvaror och så är det lite mysigt också. Efter det åkte vi till en gemensam pool som min v-familj delar med 80 andra, det fanns också två tennisplaner, en basketkorg och ett volleyboll nät.

Jag fick ett abonnemang fixat idag också! AT&T, 1,5 GB surf för 40$ vilket är väldigt dyrt jämfört med Sverige meeen så är det. När vi kom hem från telefonaffären lagade vi pizzan och kollade lite på kameror som jag funderar på att köpa, det lutar åt en nikon systemkamera.

Under kvällen hörde vi något prassla utanför dörren och när vi gick ut för att titta såg vi att det var en Björn! Vilket var så coolt, har faktist aldrig sett en vild Björn men tydligen har de väldigt mycket "wildlife" här i och med att de bor precis vid ett naturreservat.

Imorgon ska jag åka och shoppa med v-mamman och Jess vilket jag ser fram emot väldigt mycket!!

Trivs verkligen jättebra här, trots att jag bara varit här i 2 dagar känns det som mycket mer! Känner mig väldigt bekväm med dem, de är en super härlig familj!

Likes

Comments

Idag var det dags för att lämna alla härliga människor i NY för att bege mig till LA. Långt flyg på 6 h med ytterligare 3 h tidsskillnad, så nu ligger jag 9 h efter er alla där hemma. Jah fick träffa min värdfamilj för första gången och de var verkligen superhärliga! Är så obeskrivligt glad med min placering.

När vi åkte i bilen från flygplatsen på alla stora vägar med alla stoppljus och amerikanska skyltar började det faktist kicka in. Jag är faktist i LA, alltså what in the hell? Det känns otroligt sjukt.

På vägen "hem" fick jag även en rundtur här i LA och Monrovia (staden jag bor i). Älskar den så mycket! Så mysig! Imorgon lovar jag att skriva lite mer och ladda upp bilder

Likes

Comments

Dagarna i New York har varit grymt roliga och faktist ganska givande! Har träffat många utbytesstudenter från hela världen, trots att det var så kort tid har man ändå lyckats komma en del nära.

I torsdags gjorde vi olika typer av aktiviteter tillsammans och hade "classes" som i princip handlande om hur det är att vara en utbytesstudent, olika svårigheter man går igenom etc. Lite repetition var det men kul ändå!

Idag (fredag) åkte vi till New York, det var första gången för mig så det var riktigt häftigt! Jag gick runt med Victoria och Kjetil från Norge och Alex från Holland, Vi var dock bara där i några timmar men det var tillräckligt för att gå på 5th avenue, Times square och för att se lite sevärdigher.

Senare på kvällen packade vi våra väskor och hade EF night, påminde lite om 3:an disko, men det var kul endå! Har verkligen lärt mig att allt blir var du gör det till, så gör det på sättet du vill och på dina vilkor!

Likes

Comments

Nu sitter jag på mitt dorm room på ett amerikanskt universitet  efter 24 h resande och extremt mycket sista minuten stress. Det är en häftig känsla faktiskt! EF personalen mötte alla oss utbytesstudenter på JFK och tillsammans tog vi en buss till campuset, sen "checkade vi in", fick rumsnyckel och en T-shirt. Alla EF personalen här på campuset är så sjukt glada och härliga så man blir själv på jättebra humör och grymt taggad!

Tyvärr fick inte jag någon rumskompis :( fast det var nog lika bra för då behöver hon inte hör på när jag hostar hela natten haha. Aja nu måste jag gå och lägga mig för vi ska upp tidigt imorgon!!

Likes

Comments

Jag har under de senaste dagarna kännt "ingenting" angående mitt utbytesår, har haft avskedsmiddagar tre dagar i rad och de har inte känts mycket mer annorlunda än vilka andra fester/middagar som helst. Jag har varken känt mig ledsen för att lämna eller taggad på att åka dit, allt har känts så himla overkligt. Mjölken går liksom ut i datum när jag är i USA? This is happening!

Efter mitt samtal med v-familjen har jag i alla fall börjat känna mer känslor angående det hela och jag börjar verkligen tagga till nu samtidigt som jag är nervös samtidigt som jag kommer att sakna alla.

2 dagar kvar...

Likes

Comments