Header

Idag var det veterans day vilket är en röd dag och finns till för att hedra alla soldater. Det var skönt att stanna hemma från skolan idag, har druckit en massa te, tittat på film och gjort läxor. Jag känner att jag varit på så mycket bättre humör på sistone, vilket är otroligt skönt! Tror att det är för att jag blivit mycket mer målinriktad och ägnar mycket mer tid åt saker jag tycker om att göra. Har köpt en kamera och känner mig verkligen taggad på fotograferingen!

Igår gick jag med Mia till panda express efter skolan och sen åkte vi hem till mig för att baka brownies och titta på film. Det blev inte så lyckat, de var för torra och smaklösa. Men jag ger inte upp! Jag ska hitta de absolut bästa brownie receptet och baka de bästa brownisen! Film blev det typ inte heller, slutade med att vi tittade på på ett avsnitt av american horror story som vi pratade konstant under. Men vi hade kul i alla fall!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min dag började kl 6 idag då jag av någon konstig anledning vaknade upp superpigg och motiverad. Jag låg och vände i sängen ett tag innan jag beslutade för att gå till spåret vid bergen för att fotografera lite. Råkade stöta på ett rådjur på vägen. Jag var lite för feg för att följa spåret längre in eftersom att jag vet att finns pumor och skallerormar där. (smart beslut, va?)

Mitt på dagen åkte jag och min v-pappa till Griffinth Obsevatory för att kolla på utsikten över Los Angeles och Hollywood skylten. Vi tittade även på en film om universum där, liknande cosmonova. Det var jättekul och jag fick ta en massa fina bilder!

Dagen slutade fantastiskt med New York style pizza (tunn botten) och pumpkin pie (min absoluta favorit). Har gjort det mysigt i mitt rum med värmeljus som doftar höst, så nu ska jag nog sjunka in under täcket och kolla på en film.

Likes

Comments

Idag var en helt vanlig dag. Vi hade ingen fotboll eftersom att min lärare var borta, så jag och Ari passade på att plugga till Art history. Efter skolan åkte jag och Mia till the mall för att shoppa och äta på Johanny Rocket. Jesus Kristus vilka goda burgare de hade.

Likes

Comments

Förra helgen firade jag min första Halloween är i USA och en grej kan jag säga, det är så mycket bättre. Det här med att man går "all in" här borta visade sig verkligen vara sant. Under fredagen hade eleverna och lärarna möjlighet att klä ut sig i sina halloween dräkter vilket var jättekul! NO och sam lärarna hade en tävling som gick ut på att eleverna skulle gissa vad dessa lärare var utklädda till och den som fick flest rätt skulle få ett pris. 

Nick och Mia bjöd med mig på bus eller godis på halloween afton, någon som verkligen är stort här, det är för det mesta barn som går men en massa high school elever har börjat göra det också. Självklart skulle jag då vara en av dem. Alla är så väl förberedda inför Halloween med deras otroligt dekorerade hus som de sitter framför med en godisskål. En del hus satsar lite extra "the haunted houses", där de har ljudeffeker och man får gå igenom en gång där de försöker skrämma en och så. På gatorna är det fullt med barn utklädda i fancy kostymer, den ena bättre än den andra. Några kvarter från mitt hus hade de stängt av en hel gata inför bus eller godis, där de spelade läskig musik och hade kortfilmer spelandes. 

Likes

Comments

I lördags hade jag alltså homecoming, det var kul! Var inte speciellt förväntansfull med tanke på vad andra utbytesstudenter sagt, men jag blev glatt överraskad! Alla dansade och det var hyfsad mysik (ingen bra DJ dock, lokalen var stor, dansgolvet var utomhus sen så fanns det även en massa mat.

De hade en fotograf på plats så man kunde gå och ta bilder, hela ASB gänget samlades och vi tog roliga bilder.

Innan homecoming åkte jag till Zoilas för att ta bilder med henne, Aisling och Ariana.

Ber om ursäkt för dålig kvalité på bilderna!

Likes

Comments

Har nästan inte tänkt på min 18-års dag alls, det kommer kännas väldigt konstigt att fira den här borta utan vänner och familj...

Jag vaknade upp från en dröm i morse och trodde nästan att jag var i Sverige, det kändes konstigt och förvirrande. Jag har nog börjat inse mer och mer hur långt borta jag är från alla människor jag älskar och känner mig bekväm med. Det är inte så lätt att få nära vänner i skolan, folk är väldigt intresserande av att man är utbytesstudent och frågar gärna en massa frågor och så. Men det tar tid att komma folk nära.

Det blir bara bättre

Likes

Comments

Idag vaknade jag 7 för att gå till catz med v-mamma och mellan v-syrran Kelly (som är hemma från college i en vecka), det är ett träningscenter som liknar crosstraining. Jag älskar det! Extremt jobbigt är det dock, när passet var över gav mina ben seriöst upp och jag lade mig ner på marken. Men det var det värt!

Senare under dagen åkte vi till target för att köpa en yoga matta, bars och mini reese's.

V-pappan åkte för att kolla på en LA Galaxy soccer game och då hade jag, v-systrarna och v-mamman en girls night med dinner och en film.

Vid 9 tiden ringde Zoila mig och frågade om jag ville följa med och åka till en outdoor mall i Glendale. Självklart var jag på så jag, hon och Aisling åkte dit och gick runt i affärer och åt cupcakes. Jag åt världens godaste, red velvet hette den. Dessutom fick jag med ett par shorts och en bok.

Jag älskade verkligen Glendale, en så otroligt mysig stad med en massa butiker, restauranger och fin dekoration. Riktigt härlig stämning! Dit kommer jag definitivt tillbaka.

Likes

Comments

Först och främst vill jag bara be om ursäkt för att jag varit så extremt dålig på att uppdatera den senaste tiden. Det beror helt enkel på att det var varit så himla mycket nytt, jag har varit så exalterad och verkligen haft svårt att sitta ner och tänka klart. De första tre veckorna gjorde jag inte ens läxorna, hade bara så himla svårt att fokusera, men det är bättre nu! Idag gjorde jag läxor :)

Ska snabbt sammanfatta allt, det går väldigt bra med värdfamiljen! De är superhärliga, jag känner mig bekväm och det känns verkligen som om jag är en del av familjen. Det går ganska bra med kompisar i skolan också! Just nu äter jag lunch med ett gäng som jag redan träffade de första dagarna. Det är självklart jobbig ibland i och med att man inte känner sig helt bekväm och att de alla har känt varandra och umgåtts i minst 3 år. Helt ärligt så gäller det bara att ha en positiv attityd, då går allt lite bättre.

Förra veckan åkte vi på en senior beach trip till Huntington, jag fick skjuts av Aisling och där nere träffade vi alla andra seniorsen. Vi badade, spelade volley ball och grillade s'mores. På vägen hem åkte vi till BJ's och jag provade en Pizzooki för första gången, det är en stor kaka med glass på. Extremt gott!

I söndags åkte vi till en asiatisk marknad där man kunde köpa en massa mat, främst asiatisk mat, men de hade också vanlig grill, friterad glass (jag vet???), och faktiskt brasilianska pastel. Jag åt väldigt mycket, vill liksom känna av den amerikanska kulturen i mina smaklökar och runt midjan. Favoriten var nog en friterad spiral potatis.Likes

Comments

I fredags gick jag på My first football game, jag var otroligt taggad för det! Förstod i princip ingenting, tittade mer på cheerleaderna än själva spelet men det var kul ändå! Helt ärligt verkar de flesta amerikanare själv inte förstå spelet vilket är intressant i och med att det är så stort här i USA.

Jag träffade några tjejer under veckan som är sjukt härliga och blev jätte intresserade av att jag är utbytesstudent, de ville ta med mig till matchen och sen till "in n out" efteråt. Så det gjorde vi! In n out är tydligen väldigt stort där, alla hade pratat om det hela veckan så jag hade ganska stora förhoppningar och jag blev inte besviken kan jag säga.

Innan the game jobbade jag med "ASB" (elevkåren) med att sälja t-shirts. Och efter in n out hade en av tjejerna en fest hos henne, där fick jag träffa en massa nya personer från skolan vilket var kul!

Likes

Comments

Jag har nu bytt classes flera gånger, för tillfället ser mitt schema ut såhär:

English

U.S History

PRIDE (mentortid)

Astronomy

LUNCH

Leadership

Art history

Zoology

English och U.S history är jag tvungen att ta, zoology ska jag byta ut mot soccer så fort vi har try outs. Astronomy valde jag mest för att det var vad som var tillgängligt under den perioden, men det verkar faktsit interessant trots att läraren inte verkar ha speciellt stor koll på vad hon håller på med.

Leadership är som elevkåren, man måste egentligen gå på intervju för att komma in men jag är ju en exchangestudent så jag fick vara med endå! :) Just nu håller vi mest på med posters och sånt, jag går mest runt och kollar läget, har planer på att vara lite mer aktiv imorgon haha.

Art history kan jag byta ut mot drama om jag vill, vilket verkar väldigt kul men jag gillar verkligen min lärare. Sen så får jag förhoppningsvis skriva lite mer i art history, någonting jag vill vara bra på när jag kommer hem efter mitt utbytesår. Det är ett tufft beslut, vad tycker ni att jag ska göra?

Likes

Comments