Oron tog över mig igår ikväll och jag brast ut i gråt för att släppa på den och tusen andra spänningar. Får inte glömma bort att man måste få hinna reagera, smälta och ta in förändringar som livet möts av. Vaknade utmattad på grund av theralenen och begav mig som en zombie bort till KSS för mötet med psykologen.

 

Vilken jävla tur jag haft, som fick just den psykologen. Hade inte kunnat komma i bättre händer. Första gången fick jag berätta hur läget var, vad som hade hänt, vad jag hade problem med, varför jag var där och så vidare. Fick fylla i skalor om depression, ångest och oro. Stämde av liksom, för att se vad om blir nästa steg. Idag fick jag berätta hur den kroniska oron ser ut i vardagen. Var skönt att få berätta hur det påverkar mitt liv vardagsmässigt och inte bara i det stora hela så att säga. Pratade om mina största orosmoment, hur jag hanterar de, hur jag hanterar ångesten. Hen frågade även vad jag mår bra av och om jag har stunder då jag inte har ångest och oro, alltså i vilka stunder och situationer jag mår bra i. Det är viktigt att lyfta och bygga vidare på, och inte bara prata om och jobba med det jobbiga. Jag fick fylla i ytterligare frågeformulär, denna gång om oro igen men med påståenden och även ett formulär om kroppsliga symtom vid ångest. Skrattade inombords när jag fyllde i de, särskilt den om oron. Det var och är verkligen på pricken alltså. Nästa gång ska vi återkoppla och tillsammans sätta upp mål som jag vill uppnå med terapin. Därefter drar själva behandlingen igång.

 

Det är det här, som jag har väntat på så länge. Att få bli tagen på allvar. Få chans till en konkret och ordentlig genomgång. Få bekräftelse på måendet och sjukdomens allvar. Få förklaringar på hur och varför det är som det är. Få hjälp med en tydlig handlingsplan på vägen till ett bättre och friskare liv. Att få bli bemött som en människa med riktiga känslor inom vården är helt nytt för mig. Det känns så otroligt bra.

 

Det finns inget som kan stoppa mig nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments