livet, mina sjukdomar, psykisk ohälsa

Livet med psykisk ohälsa. En del människor som har någon psykisk sjukdom behöver inte äta mediciner för det. Andra behöver äta det ett tag, och en annan del behöver äta sina mediciner livet ut. Jag vet själv inte vilken grupp jag hamnar i. Eller kommer att hamna i. Vad jag vet just nu, är att jag behöver äta mina antidepressiva med det verksamma ämnet duloxetine. Jag behöver också mina receptbelagda respektive receptfria läkemedel mot magen. Och mina ångestdämpande, som jag tar vid behov. Det behovet är inte alls så starkt som för tre, fyra år sedan. Två, tre burkar med 100 tabletter i månaden med Theralen har idag minskats till en burk på ett helt år. En sjukt galen och bra skillnad.

Duloxetinen kan jag inte leva utan. Just nu. Men i framtiden kanske det går att minska dosen. Kanske till och med sluta äta dom helt. Men vad jag vet NU är att dom fungerar och att dom får mig att må bra. Dom räddade mitt liv, faktiskt. Och bara det faktumet gör mig ibland livrädd samtidigt som det ger mig en sån enorm lättnad och livslust.

Jag fungerar idag. Jag mår bra idag. Så bra som det går, när man lever med generaliserat ångestsyndrom och en högsensitiv personlighet med lite släpandes i bagaget också. Och att det ser ut såhär kanske inte spelar så stor roll egentligen. Så länge en mår bra, kan fungera och kan leva. Kanske till och med tycker om att leva.

Syftet med bilden är inte pga. av att jag är "uppmärksamhetssökande" eller ute efter medlidande. Jag gör det för att helt enkelt bara visa att det finns. Överallt. I alla hem, hos alla slags individer. Och att det inte är något att skämmas över. Jag tänker fortsätta att prata om det, att problematisera psykisk ohälsa och att det INTE tas på allvar i det här skeva samhället idag. Jag tänker vara "jobbig". Vara som en nagel i ögat på vården som vägrar hjälpa mig eller mina närstående med dom osynliga sjukdomarna vi lever med. Tänker vara just den där, som bara pratar om det, delar bilder och inlägg kring ämnet och bara vara sådär jävla jobbigt jobbig.

Och jag tycker ni ska vara det med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments