En liten life update

Det är vinter och snön har precis börjat berikat oss med sin närvaro. Förvisso var ju Esther med förra vintern också, men det är så kul att se hennes min varje gång det snöar eller när man är ute och leker i parken. Hon förstår liksom mer nu än förra året och det är så roligt att se livet genom henne.

I dag går vi in i vecka 28 och det är även dags för Esthers 1,5årskontroll med vaccinering.

Gravidmässigt så är det mesta okej, halsbrännan hålls i schack med omeprazol, vilket just nu är det enda som funkar om jag vill slippa den och kunna äta. Foglossningen  gör sig påmind om eftermiddagarna/kvällarna och häromdagen kunde jag knappt ta mig upp ur sängen på morgonen och gick vagga omkring som en pingvin för att ta mig framåt, must have been a sight. Foglossningen med Esther var betydligt mildare och jag är väldigt tacksam att jag inte behöver jobba den här gången, det räcker med att springa efter en 1,5åring om man säger så, haha.
So far har den här graviditeten varit relativt lugn och mest varit psykiskt påfrestande med hjärnspöken och noll energi, vilket gör det lite småjobbigt att hänga med i plugget, skulle göra så mycket för en energidricka ibland. Försöker sockerkicka, men funkar lite sisådär. Ska bli skönt när bebis är ute och sista månaden på den här terminen, förhoppningsvis, är avklarad.

Esther blir ju officiellt 1,5 år den 20 jan (har aldrig fattat varför man räknar i månader efter 1 år(??), så säger 1,5 redan nu) och jag tycker att det händer saker hela tiden. Just nu kikar alla 4 hörntänderna fram, samtidigt.  Vi brukar inte märka av nya tänder på humöret på henne annars, men 4 samtidigt ger humöret en liten törn, vilket är fullt förståeligt. Vet ju själv hur ont det gör när ens visdomstand växer, så förstå att ha 4 på väg upp, huh!
Annars så är hon en busig och pratglad (på sitt egna språk) unge, oerhört kärleksfull och gosig. Favoriterna just nu är djur, dinosaurier, Pippi och Masha och björnen. Absolut bästa djuren är de som låter roooawr. Hon gillar att måla, tycker inte om att vara kletig om händerna, leker gärna utomhus, älskar bollhav och rutchkanor, avgudar bebisar och är väldigt intresserad av andra barn.

Bästa maträtten om hon själv fick välja skulle nog vara oxfilé och snabbmakaroner, that combo 👌
Frukt är bästa som finns, helst bär eller äpple, mjölk är livets dryck och passionsfrukt är fantastiskt roligt att äta.

Borsta tänderna och ta på sig leopardpyjamasen är rätt roligt på kvällen och pottan är rätt rolig att kissa i. Bada/duscha är kul, men tvätta håret är en pest.

Sova är fortfarande inga problem och hon vaknar som en klocka 07.30 på morgonen, efter 12h sömn. Sover sedan 9 mån 1-2h vid lunchtid och har börjat rata att sitta i barnstol.

Ja, där har vi en liten life update om hur saker och ting går just nu. To be continued.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229