Hästar

Well hello.

Idag tänkte jag skriva lite om "mina" (ingen har varit riktigt min, har varit medryttare/delfodervärd) hästar/ponnyer genom tiderna!

Vi börjar med att spola tillbaka ordentligt i tiden, till det att jag var 3-4 år, då blev vi tipsade av några kompisar om ett litet privatstall, som senare blev ridskola, som hade några små ponnyer. Vi åkte dit och hälsade på, och möttes av VÄRLDENS sötaste lilla ponny! Nisse, en 84 centimeter hög minishettis, världens snällaste, men såklart hade han sina egenheter. Man fick alltid gå ett varv på ridbanan med honom innan man satt upp för att han inte skulle lägga sig och rulla sig när man red ;) Man kunde inte heller galoppera med honom första året då han tyckte att det var lite för kul och började bocka, och 4-åriga jag hade ju ingen chans då ;)

Honom red jag i ca 1,5 år, sedan växte jag tyvärr ur honom. Men som tur var så fanns det fler ponnyer i stallet! Jag började rida Felix, en Shetlandsponny på 114 cm. Han hade lite mer humör, men också megasnäll! Det lilla stället jag red på utvecklades sedan till en ridskola och då blev jag skötare på denna ponnyn också :)

Jag var skötare på honom något år framåt, sedan, så kom drömponnyn till stallet. Zigge. Han var ganska ung när han kom till stallet, 6 år. Men gudasnäll. Han har ALDRIG NÅGONSIN gjort något dumt mot mig, eller någon annan heller för den delen. Han kunde dock busa ordentligt ibland, men BARA av glädje. Den här ponnyn var mitt absoluta allt i flera år. Var både medryttare och skötare på honom. Han var halt ganska mycket dock Vet nu att han är behandlad och inte har några problem med det längre. Zigge kommer alltid att vara en av världens bästa ponnyer <3

En av gångerna Zigge blev halt var under en vinter när jag hyrde honom, men medans jag fick promenera med Zigge, så fanns det en annan ledig ponny i stallet som jag kunde få rida, Melker. Han var verkligen en drömponny. Han kunde det mesta, glad och framåt. Man kunde bara sitta och hänga med. Sagoponnyn <3

Men både Zigge och Melker var b-ponnys, så med tiden växte jag ju ur dom också.

Så vid den här tidpunkten var jag typ 12 år. Jag blev rätt så förstörd faktiskt när jag fick det bekräftat att jag var för stor för Zigge, grät i skolan flera dagar efter, men tiden läker alla sår.

Efter Zigge blev det en maxad c-ponny, som också stod på ridskolan. Han var minst sagt pigg, riktigt het ponny. Det hände att han stack, men men, jag gillar lite heta ponnyer (han var inte LITE het dock), och det var SÅ värt det för de gånger han gick fint, och jag lärde mig sjukt mycket på honom! Jag och Tintin, som han hette, fick bara ca 4 månader tillsammans innan han flyttade från ridskolan. Han fick cancer och är idag tyvärr inte med oss längre.

Efter Tintin var det dags att flytta sig från den ridskolan, både pga av dålig stämning och för små hästar.

Sedan tog det ganska lång tid att hitta en ny häst, det fanns liksom inga. Till slut hittade jag en ponny, som jag funkade okej med. Hon stod på en 4H-gård. Märkte med tiden dock att hon inte alls egentligen passade mig, och sen så var hon ganska sur också, vet inte om det berodde på att hon inte gillade mig eller om hon bara var så. Så det varade inte så länge, både pga hästen och dålig stämning. Testade även en annan häst där som hette Sickan, en sjukt pigg haflinger, henne gillade jag, men stämningen förändrades ju inte :/

Det varade i ungefär 3 månader, så nu är vi inne i början på 2017. Min kompis kom då på den brillianta idén att lägga ut en annons på facebook, vilket vi då gjorde. Och vi fick svar väldigt snabbt faktiskt, redan samma kväll bokades provridningen. Det fanns två ponnyer på det här stället så det var jag och min kompis som skulle dit, jag skulle prova en d-ponny och hon skulle prova en c-ponny. Detta var alltså Vilmer (d-ponnyn), en 10-årig haflinger och Oliver (c-ponnyn), en 16-årig arab/fjording/islandshäst-korsning. Vi båda gillade hästarna och tiden jag hade med Vilmer var fantastisk. Vilmer var inte den lättaste alla gånger, men när man hittade knapparna var han världens bästa <3 Det varade bara i 3,5 månader då ägaren inte längre behövde hjälp sedan.

Det var väl allihopa tror jag. Och nu ska jag ju börja med Fröja, första gången jag rider henne själv blir imorgon, det ska bli superkul faktiskt!

Det var väl allt, vi hörs!

På de två översta bilderna har vi mig och Melker, den första är på en vanlig träning och den andra är i ett luciatåg :)

De två nedersta bilderna är på Zigge, och den översta är på oss som ekipage :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag, Hästar

Well, hello.

Det kom inget inlägg sist när jag sa att det skulle komma, så det kommer nu istället :)

Så, lite info.

Jag är en snart 14-årig tjej som brinner för hästar och ridning. Slutade nyss som medryttare på en superhärlig (MEN krävande och ibland otrolig dryg) haflinger! Ni som har läst min tidigare blogg känner igen honom som Vilmer, eller Ville.

Men pga minskade behov från ägarens sida så behövde vi tyvärr avsluta det, väldigt tråkigt. Men det positiva med det är att jag har varit och provridit en häst nu som jag tror kommer passa mig ännu bättre! Fröja heter hon, en kallblodstravare på 152 cm (inte så stor alltså) som har gått en del på travet, därav är hon, ja, ganska så pigg ;) Det kommer säkert ta ett tag innan vi hittar varandra, men när vi gör det så tror jag att vi kommer passa som handen i handsken. Dessutom ligger det här stallet närmre oss, och det är ju en fördel. Hon är inte så utbildad men jag tror att vi kommer att ha mycket kul tillsammans ändå, och det är ju inte för sent att utbilda henne :)

Jag hade gärna lagt in en bild på henne, men min dator är lite fuckad just nu så det funkar inte, men det kommer bilder med tiden kan jag lova.

Sedan rider jag också 1 gång i veckan på ridskola i Bälinge. Tycker att det är en väldigt bra ridskola faktiskt om man jämför med andra jag sett eller hört talas om. De är måna om hästarna och hästarna verkar alltid komma i första hand, precis som det ska vara!

Det är väl ungefär det jag har att berätta om hästarna just nu :)

Utöver hästarna så går jag ju (tyvärr) i skolan också. Kunskapsskolan i Uppsala. Inte så mycket mer att säga om det.

Så ja, vi hörs helt enkelt!


Edit; kom inte på någon rubrik...


Likes

Comments

Vardag

Som rubriken lyder, well hello, klockan är 23:49 på en onsdagskväll när jag skriver detta.
Väldigt spontant, då jag fick idén att starta upp den gör otroligt gamla bloggen (med alla tidigare, och ganska hemska, inlägg från Amanda två år tillbaka, raderade) för ungefär 20 minuter sedan. Let's see how it goes.
lmorgon kommer ett längre och mer välskrivet inlägg, och det finns SÅ mycket som måste fräschas upp på den här bloggen, jag menar, kolla bara på headern? What the fuck. Jag kommer att ha något att göra imorgon iallafall.

Nu ska jag försöka på lite sömn, godnatt :)

Bild från Kreta för några veckor sedan <3

Likes

Comments