När jag blev gravid fylldes min feed på instagram ganska fort med bilder på andra gravida och söta bäbisar. En ny värld öppnades och helt plötsligt kunde man nästan alla olika märken på barnvagnar, babyskydd (som är bilbarnstol, vilket tog mig ett tag att förstå) och andra diverse nödvändiga saker som en bäbis skulle behöva ha.
8 månader senare var det lilla fröet färdigt och bestämde sig för att göra entré fyra veckor tidigare än beräknat i vecka 36+0. Något panikartat då jag fortfarande inte hade läst ut mina förlossningsböcker som jag då tyckte var väldigt viktigt när barnmorskan på förlossningen konstaterade att jag var öppen 3 cm och det skulle bli bebis inom de närmsta timmarna.

Nu är jag mammaledig tillsammans med min lilla mini människa, Molly. Vad man gör som mammaledig håller jag fortfarande på att lära mig. Börjar numera bli ett pro på blöjbyten och det är inte lika läskigt att gå ut på barnvagnspromenader, jag har sakta men säkert börjat klä av henne mer och mer kläder och hon har inte längre tio lager på lager för att jag är rädd att hon ska förfrysa i vagnen. Kanske känner fler igen sig i detta? Jag kan ju i alla fall hoppas.

Likes

Comments