Header

Nu sitter på flygplatsen i Trondheim och ska strax flyga till Stockholm och sedan vidare hem till Finland. Vi vill skriva ett sista inlägg för att tacka alla som har följt med vår resa, och vi vill också tacka organisationen boosting competensies samt lärarna Cecilia och Susanna som har gjort det möjligt för oss att åka hit.

Resan har varit otroligt givande och lärorik och vi trodde aldrig att allt skulle gå sådär smidigt. Vi har träffat många nya människor, sett många nya platser,lärt oss att koka och baka 😂, blivit starkare i vår roll som närvårdare samt blivit mycket mer självständiga. Men fast resan har varit jättebra ska det ändå bli så otroligt skönt att komma hem till vårt kära hemland och träffa alla igen.
Tusen tack för oss!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var vi i skolan för sista gången och det är även vår sista dag här. Det har gått så sjukt snabbt samtidigt som det känns som en evighet sedan vi steg på flyget och reste hit. I skolan hade de tävlingar för de olika linjerna de har, typ som Taitaja i Finland. Vi var och kollade på de som tävlade i barn och unga-kategorin. Sedan åt vi mat som den ena klassen hade lagat, och efterrätt fick vi också.

Vi fick sluta redan halv tolv, så efter gick vi till stan och köpte frozen yoghurt och kollade i några butiker, men köpte inget.

Ikväll ska vi mest packa, kanske ut och gå en stund.

Likes

Comments

Sista dagen på praktik. Det kändes så konstigt att det faktist var sista gången vi skulle vara där. Personalen hade ordnat med pizza och kaka vilket blev uppskattat. Sen när skiftet var slut och man skulle säga hejdå åt alla blev det lite sorgligt. Man har verkligen fäst sig vid stället och alla har varit så välkomnande och trevliga mot oss så det kändes nog lite motigt att åka hem. 😕

På kvällen tog vi det i lungt och bakade bröd som vanligt. Det känns som att vi bakat jämt och ständigt men det går ju verkligen åt så vi svälter ju som tur inte, kan hända att vi rullar hem bara😅. Vi var även och köpte lite mjölk och yougurt och blev också "tvungen" att köpa glass🙈😅

Likes

Comments

På tisdagen fick vi sova lite längre eftersom vi skulle till skolan istället för praktiken. Vi började kvart över åtta och då gick vi till den ena klassen(de har två olika klasser) och där var vi med och kollade i undervisningen.

Sen gick vi och hörde på något föredrag om aids och sedan hade vi matpaus. Efter det gick vi med den andra klassen och var med när de skulle göra ett projekt och när klockan var kvart före tre tog vi bussen hem igen.

När vi kom hem så sov vi en liten stund eftersom vi vad trötta efter dagen. Efter sovpausen gjorde vi lite mat och skypeade med vänner.

Likes

Comments

Andra sista dagen på praktiken. Vi hade något att göra nästan hela tiden och det var så skönt eftersom det blir snabbt tråkigt att bara sitta. Vi fick ta hand om att laga lunchen och kvällsmaten, gå ut med tre klienter och det vanliga som vi alltid gör, såsom att ställa klienterna på morgonen och mata dem och så vidare.

Det känns så konstigt att vi bara har en dag kvar på praktiken och vi kommer inte att vara där i framtiden. Vi har haft det så bra på praktiken och vi kommer nog att sakna klienterna och personalen. ☺️

En fin dikt från praktikplatsen:

Igår när vi satt på torget och åt Frozen yoghurt såg vi när några studenter hissade upp en studentmössa på den stora statyn, sen när vi kom hem så såg vi plötsligt deras bild på jodel, häftigt!😃

Nu ikväll har vi bakat scones och imorgon väntar en dag på skolan. Det ser vi fram emot!

Likes

Comments

På söndagen sov vi ganska länge, vi behövde det verkligen och det var så skönt! Vi stekte plättar till frukost och sen gick vi ut på en kort promenad. När klockan var 3 åt vi mat och senare ställde vi oss för att gå och äta på restaurang för sista gången.

Vi hade bokat bord till klockan åtta vid tyholttornet. Vi ville gå dit en gång till före vi for hem eftersom utsikten är jättefin där uppifrån och maten är också god. När vi skulle hem fick vi vänta på bussen ganska länge för att inga bussar gick på en stund, men vi kom hem tillsist.

Likes

Comments

Idag har vi varit och handlat till Lade. Det var sista gången vi storhandlade eftersom vi bara har en vecka kvar. Det känns helt overkligt, det har gått så snabbt. Den här sista veckan går troligtvis också snabbt eftersom vi har något att göra hela tiden.

När vi kom hem lagade vi hemlagade hamburgare, vilket var så gott och mättande😄.Vi har även varit ut på en promenad och vi hade väldigt tur med vädret. Det var soligt när vi startade och det började regna när vi kom tillbaka. Det går verkligen inte att lita på vädret här. Det skiftar så otroligt än i Finland som har ett sånt bestämt väder om man jämför.

Efter promenaden gick vi och sov en liten stund före vi skulle gå till Salem igen för en till ungdomssamling vilket var roligt. När vi kom hem tog vi det bara lugnt och skypeade lite med vänner. Nu ska vi sova och imorgon får vi se vad vi hittar på.

Likes

Comments

När vi vaknade idag var det väldigt tungt att stiga upp, säkert när vi visste att det var fredag idag, haha. Vi hade praktik som vanligt och dagen gick ganska snabbt. När vi kom hem lagade vi mat och en stund efter for alla och sova för att vi var så trötta. Senare steg vi upp och ställde oss för att vi skulle till Salem, ett ställe här i trondehim där kristna ungdomar samlas på fredagskvällarna. Vi hade fått reda på det via en lärare här på skolan som berättade att det finns. Så ikväll har vi varit dit, jättekul och vi lärde också känna nya människor. Imorgon ska vi troligen dit igen eftersom de har en liknande samling då. Snart ska vi sova så får vi se vad vi gör imorgon. 

Likes

Comments

Igårkväll var vi ut och gå en bit utanför centrum, i en liten by typ. Vi var inte så länge eftersom det började regna så hårt efter en stund, men här är några bilder iallafall.

Här på de två sista bilderna syns en cykelhiss, som man kan åka med upp för backen med istället för att cykla, och den var faktiskt jättebrant fast det inte syns. Vi försökte att springa hela vägen upp för den, och tror inte det blir flera gånger om vi säger så😝

Likes

Comments

Morgonskiftet igen idag och det var ganska så tungt att stiga upp när man hade kvällskiftet kvällen före. Vi var ganska många men eftersom man får en last med nytvättade handdukar, tvättlappar, pyjamas osv varje torsdag som man ska sätta i ett förråd så gick tiden lite fortare.

När vi var klara med skiftet sprang vi in på Coop och handlade på typ 5 minuter på grund av tidsbrist. Vi slutar klockan 15 och en buss går 15 minuter över så det blir ganska bråttom.

Vi köpte så att vi kunde baka igen, haha😝. Vi har bakat ganska mycket här och det blir faktist väldigt gott. Ikväll har vi bakat bröd, snabb-bullar och blåbärspaj, vi har typ bakat något varje dag här 😂Efter att vi har bakat fryser vi ner det i frysen så vi har något sedan när vi vill ha något gott.

Vi har även gjort lite skoluppgifter så det var ju mindre kul men de måste ju lagas.

utsikten utanför köket vid praktiken, vädret idag är regnigt och troligtvis resten av veckan också.

Likes

Comments