Hur hamnade jag här?

I Divonne-les-Bains som au pair? Det är en riktigt bra fråga, som jag tänkte svara på i detta inlägg.
Au pair idén har väl länge varit en tanke någonstans i mitt bakhuvud, men har alltid intalat mig själv att det är svårt att hitta familj, ekonomi, jag vågar inte osv. Denna vår/sommar har jag varit led Vasa. Motivationen till att fortsätta studera efter gymnasiet var på en mycket låg nivå. Detta bidrog till att jag gjorde mig med på en au pair hemsida, bara för skojs skull till en början, men med tiden började jag få kontakt med flera familjer.

En natt när jag surfade runt på sidan råkade jag se några bekanta ansikten, dessa ansikten var bekantar på grund av att jag kände au pairen som just då var vid dem. Jag skickade ett meddelande till mamman, vilket hon svarade på dagen efter. Vi började maila med varandra och jag hade även kontakt med deras dåvarande au pair, som även hon råkar heta Amanda. Mamman i familjen och jag bokade in ett skypesamtal. Efter ett bra samtal var det i princip bestämt att jag skulle komma hit i Augusti. Efter några dagar bekräftade jag att jag verkligen ville och skulle komma, sagt och gjort, här är jag nu, ca två månader senare.

Familjen är svensk/spansk. Mamman svensk  och pappan spansk. Barnen är tre stycken, två pojkar och en flicka. Dessa barn talar franska, spanska, svenska och engelska. Med dem och modern talar jag svenska och engelska med fadern.

För mig kändes det tryggt att åka till en familj som någon jag känner har bott hos och jag endast hört positivt om. Ett plus var också att de delvis talar svenska. Vill tilldela ett stort tack till Amanda som varit till stor hjälp! Hon berättade om livet här, om platser värda att besöka, om hur man tar sig fram på olika sätt, au pair livet överlag osv. Stort tack Amanda! ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229