Framtidsplaner

Fick en kommentar angående vad jag tänkt studera som näst och vad jag vill bli i framtiden. Tänkte att detta är något jag även kan ta upp i ett inlägg.

Som jag nämnt tidigare har framtiden för mig känts väldigt oklar, liksom ett svart tomt ångestfullt hål i mig. Jag har inte alls känt mig intresserad av några fortsatta studier, detta främst på grund av att jag inte haft någon aning om vad jag vill jobba med. Mellanår var nästan en självklarhet ett tag för mig. Det är faktiskt inom de senaste veckorna som saker och ting har börjat vända och klarna för mig.

Jag har alltid varit intresserad av människor och det sociala livet och att göra förändring och hjälpa. En natt för några veckor sedan när jag kom hem, mycket sent, fann jag en gammal dement dam som tappat bort sig, hon hittade inte hem. Jag erbjöd henne hjälp. Hon satt i bilen medans jag sprang runt och letade efter hennes bostad och ringde till hennes anhöriga. Efter många om och men hittade jag rätt och hon kom oskadd hem, situationen skulle kunnat sluta mycket illa. Men lilla obetydliga jag hade hjälpt någon och det kändes så himla bra! Detta fick mig att inse att jag vill hjälpa människor.

I framtiden vill jag hjälpa gärna barn och ungdomar med problem till exempel något beroende, depression, familjeproblem eller ensamhet. Idag tog jag faktiskt steget mot denna riktning, jag sökte till socionomutbildningen. Jag har länge varit väldigt negativ till den utbildningen, tänker inte gå in på varför, men efter diskussioner med studiehandledaren var det den utbildningen som berör mina framtidsplaner.

Nu får jag vänta och se hur det känns mot sommaren när det vankas inträdesprov. Jag är inte 100% fast besluten i att jag kommer börja studera redan till hösten. Men nu har jag i alla fall säkrat mig en möjlighet och det känns skönt med lite klarhet!

Bilder från we heart it

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229