Fêtes de Genève

Igår lördag 12.8 var min första hela dag här. På förmiddagen tog vi det ganska lugnt pysslade och på lite här hemma och tog en sväng till parken. Mot kvällen packade vi in hela familjen i bilen och åkte in till Geneve som ligger ca 20 km från Divonne. Parkerade bilen vid Carlos jobb och tog en spårvagn in till stan.

I Geneve har det i 10 dagar pågått en festival, Fêtes de Genève, som ordnas varje år och som alltid avslutas med "the Grand firework". Vi traskade längs Geneve sjön och beundrade attraktioner och dylikt, jag beundrade även det fantastiska landskapet av bergstoppar. Innan fyrverkeriet drog igång stannade vi på en restaurang för att äta. Då insåg jag att restaurang besök kommer vara knepiga till en början när de flesta menyerna står på franska. Det får vi jobba på. Men middag fick jag och gott var det.

Klockan 22:00 stod vi på rad för att se fyrverkeriet och du milde vilken show har aldrig sett något liknande, så himla vackert! Omöjligt att redogöra via bilder, det är nog något man måste uppleva själva.

  • MinResa
  • Nära Grilly, Frankrike

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229