Det är helg

och jag är ledig!
Igår fredag hade vi en lite festligare dag barnen spenderade största delen av dagen utomhus i det sköna vädret vilket även jag gjorde. På eftermiddagen åkte jag till butiken med minstingarna och handlade käk och lite godis till en överraskning. Fredagen till ära blev det tacos till middag.

Efter maten fixade jag i ordning varsin påse med smått och gott till var och en av dem sedan lekte vi fiskedammen och ungarna fick fiska efter sina påsar. Sedan belönade jag även mig själv med lite choklad och vin för att fira att jag klarat av en vecka galant här. Ja hjälp tänka sig det en vecka har redan flugit förbi.

Idag vaknade jag tidigt åt frulle och gjorde mig i ordning för min första utflykt (ish). Har varit i kontakt med en annan finlandssvensk tjej som också är au pair här i närheten. Vi hade bestämt träffis idag i Coppet. Jag tog bussen från Divonne (Frankrike) till Coppet (Schweiz) och där mötte jag upp Amelie. Tillsammans klurade vi ut hur man köpte tågbiljetter och tog tåget in till Geneve. Där spenderade vi hela dagen, gjorde egentligen inget speciellt. Gick mest runt och bekantade oss med den underbart fina staden och varandra. Stannade även på en ute servering för lite svalkande dryck och en lätt lunch. Efter en lyckad dag sökte vi oss sedan hemåt.

Gamla stan i Geneve är verkligen såå himla fin!

  • MinResa
  • Nära Grilly, Frankrike

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229