Skönhet

Jag kommer egentligen inte ihåg allt för mycket, det gick så fort så man knappt hann med men jag ska försöka berätta så gott det går.

Natten till den 13 maj så vaknade jag av att jag fick ont i magen och massa sammandragningar men tänkte inte så mycket på det, var be rädd på att gå över tiden så pass så jag skulle bli igångsatt. Den 13 hade jag gått över 6 dagar och i man får ju gå över 14 dagar sen blir man igångsatt.

Märkte även att när jag fick dessa sammandragningar sipprade det ut någon genomskinlig vätska som jag bara trodde var mycket flytningar så reagerade inte så mycket på det iheller, på morgonen så forsatte det sippra och det lixom rann på benen men bara när jag fick sammandragningar. Började då fundera och satte på en binda då ursäkta för att vissa kanske kan bli äcklade men flytningar sugs inte in i bindan men vatten gör.

18.00 skulle vi till Jimmys syster och grilla och då blev sammandragningarna mer intensiva och onda, började klocka dom men det var svårt som tusan, ringde förlossningen kort därefter och då var mina värkar med 3 minuters mellanrum (man ska ha 3 värkar på 10 min). Jag var välkommen in 19.30, den dagen var det Ystad cruisingen så vi var lite nervösa över att inte kunna komma in till sjukhuset då bilarna kör precis där men vi tog bakhållet.

Innan vi körde in hämtade vi förlossningsväskan hemma och alla papper och lämnade hundarna hos Jimmys syster, när vi kom in så stannade vi en stund och kolla på alla fina jänkebilar innan vi gick upp. När vi kom upp så satte dom CTG på mig, CTG är för att kolla bebis hjärta och kolla hur mina värkar kommer. Dom kom lite oregelbundet fortfarande så vi fick gå ut och gå en runda då var kl runt 21.00 skulle jag tippa på då ctgn tog lite tid då jag fick springa på toa hela tiden etc.

Kunde knappt gå för jag hade så satans ont och det blev bara värre när vi var ute och gick så klarade max 5 min sen fick vi gå upp igen. Kl var ca 21.30 när vi var inne i rummet igen och då fick jag ligga i sängen ett tag med värkar som gjorde så fruktansvärt ont och jag var ju bestämd på att inte ta en EDA (ryggmärgsbedövning). vid 22.30 fixade barnmorskorna så jag kunde få bada som smärtlindring vilket faktiskt hjälpte en del, innan jag la mig i badet var jag öppen 5-6 cm och efter att ha badat i 20 min fick jag så ont så jag inte stod ut att ligga där mer.

Fick komma upp och klä på mig och lägga mig med lustgas (enda smärtstillningen som jag bad om) 23.00 kollade dom mig igen för jag stod inte ut, då var jag öppen 10 cm och redo att krysta vilket jag kände för precis innan jag sa till dom kände jag en krystvärk (visste inte vad en krystvärk var så kunde inte säga det till dom) men ska man förklara för er känns det som att man är riktigt bajsig haha 😭 och dom gör inte ens hälften så ont som värkarna innan.

Får börja med att lägga mig på sidan och krysta men strax efter ber barnmorskan mig att sätta mig på en pall (ser ut som en halvmåne) och då satt min sambo bakom så jag lutade mig mot han, några krystningar sen är vår dotter Juni ute den 13 maj 23.39 3550 g och 50 cm lång upp kommer hon på bröstet, skrikandes och tårarna bara sprutar ifrån både mig och min sambo, vilken känsla! all smärta bara släpper och går över till lyckorus, hade velat uppleva det 100 gånger om.

Fick sen lägga mig i sängen och där fick sen min sambo klippa navelsträngen, det var en otroligt frisk flicka som fick 10 på allt av barnmorskorna (testerna som bedöms 1-10) perfekt syremätning i fötter och händer, super hörsel, stabil kropp. Helt perfekt!

Att föda barn är det häftigaste jag gjort och gjorde inte alls så ont som jag tänkt mig, barnmorskorna sa att jag hade en väldigt snabb förlossning så det är jag glad över. Jag sprack inget så sys behövdes jag inte. Jag var sist in av alla mammor men födde föst haha. Men kan trösta alla mammor med att det gör inte så ont, värkarna innan är pain in the ass men skjuta ut ungen är nemas problemas. Det känns lite precis när huvudet är halvt ute men det var inte så som jag tänkte mig lixom att man skulle känna ett huvud mellan benen, det sved lixom bara.

Slänger in lite bilder här nedanför!

Bild ifrån när vi kulle åka hem ifrån BB, åkte hem den 14 maj kl 21.00 i vanligaste fallen stannar man 2 dygn som först föderska men vi ville bara hem

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan nu tänkte jag att vi skulle dra igång första inlägget och varför inte köra igång en presentation då? 😃

Mitt namn är Amanda som ni kanske förstår, jag har startat denna bloggen för att skriva lite om hur det är att vara förstagångs mamma och alla roligheter men även skräcken över allt nytt. Med min sambo Jimmy har vi vår dotter Juni som föddes 13 maj 2017 så hon är alltså snart 2 månader gammal. Vi bor i lilla byn Skurup i en lägenhet med våra två hundar, golden retrievern Diesel och Yorkshire terrien Elvis.

hoppas ni ska trivas, nu börjar det roliga!


Likes

Comments