Jeg har nu gået på økonomi i omkring 2 måneder og nu begynder vores prøveeksamener (også kaldet lynprøver) at starte. Jeg skal bestå et hvis antal afleveringer og prøver for at få lov til at gå til eksamen, hvor mange afhænger af faget. Afleveringerne er som udgangspunkt til at bestå, og ellers har man muligheden for en “genaflevere”. Indtil videre har jeg bestået alle mine afleveringer og det skulle vel i princippet taget lidt af presset for lynprøverne. Dog kan jeg allerede mærke presset fra prøverne og frygten for ikke at bestå. En prøve er allerede overstået, så nu venter der tre tilbage - så langt så godt. Selvom det i princippet nok ender med at være ligegyldigt med at bestå prøverne, da man bare kan genaflevere, vil man vel altid gerne gøre sit bedste og forhåbentligvis bestå i først omgang. Min frygt er nemlig “hvis jeg ikke kan bestå en lynprøve, hvordan skal jeg så bestå eksamen?”. 

Jeg har brugt hele dagen i dag på at læse op til i morgen, hvor vi har vores anden prøve. Jeg føler ikke jeg på nogen måde kan nå at blive 100% klar, hvilket jeg nok aldrig bliver, om jeg så havde haft al tid i verden. Jeg tror det er en følelse man må vende sig til, ikke at vide om man kommer til at klare sig godt igennem prøverne eller ej. Man kan kun gøre sit bedste og er det ikke godt nok må man prøve igen. De andre studerende på årgangen før mig har klaret sig igennem det, så jeg tror jeg vil følge det gode råd som min matematikforlæser gav videre, nemlig “hold ud!, så skal man nok klare det. Nu vil jeg vende tilbage til forberedelser igen, og så er det ellers bare at krydse fingre for i morgen.

//Amanda

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Jeg har nu studeret på Københavns Universitet i over en måned nu. Jeg har netop fået efterårsferie og det giver lidt tid til at reflektere over den første tid på mit studie. Jeg vil være ærlig og sige at det har været super hårdt at starte på studie efter at have haft et sabbatår. Lige som man var blevet vant til at have en masse fritid og en del flere penge, bruger jeg nu en stor del af min tid på læsning og opgaver, og jeg må nu prøve at klare mig på min SU.


Det sociale

Der har været super mange nye indtryk, som der jo altid er når man starter et nyt sted. Det har taget noget tid at finde mig til rette blandt de nye mennesker jeg skal gå på hold med de næste 3 år. Jeg klikkede super godt med en af pigerne fra mit hold som faktisk også boede tæt på mig. Vi kunne cykle til studie sammen om morgene og det var rart at have en man følte sig lidt mere tryg med. Hun valgte desværre kort tid inde i studiet at droppe ud, så det var lidt op ad bakke for mig. Det var lidt svært at tilpasse mig i starten med jeg føler nu endelig at jeg er kommet på plads i det sociale og har fundet nogle mennesker jeg føler jeg klikker godt sammen med.


Det faglige

At gå fra at have været gymnasieelev til at være universitetsstuderende er en super stor forandring. På gymnasiet kunne jeg tit skippe lektierne og stadigvæk følge med i timerne dagen efter. På universitetet er det en noget anden sag. Jeg er nødt til at bruge tid på at læse og lave opgaver til timerne og forelæsningerne for at følge med og få noget ud af undervisningen. Jeg er stadigvæk ved at finde ud af hvordan jeg bedst studerer, men det tror jeg for de fleste tager noget tid at finde ud af.


Det økonomiske

Den nye økonomiske situation har også været lidt svær at tilpasse sig. Jeg har valgt at jeg her i starten af studiet ikke vil have et fritidsjob da jeg har brug for at fokusere udelukkende på studiet. Jeg er heldigvis så heldig at have en billighusleje så det er rent faktisk muligt for mig at overleve på SU. Dog er det lidt svært ikke at kunne spise lige så meget sushi med veninderne eller at mødes til en brunch på en søndag. Jeg plejede desuden at være super glad for at shoppe, det er dog en hobby (det kan man vist godt kalde det) der bliver lagt på hylden for en tid.


Det har været en super fedt at komme i gang igen efter mit sabbatår, men det kommer sjældent nemt til nogen at starte på et nyt studie, så derfor må jeg også bare tage det sure med søde og få det bedste ud af det. Jeg glæder mig i hvert fald til at se hvad de næste tre år byder på :-)

//Amanda


Likes

Comments

I dag havde jeg min første forelæsning på Økonomi. Det er en dag jeg tror alle frygter bare en lille smule. Introforløb, fester og rustur er ovre og nu skal tiden som studerende rigtig begynde. Jeg havde selv rigtig mange tanker om hvordan dagen i dag skulle gå.. Tanker som: "kan jeg nu følge med?" og "er de andre meget bedre forberedte end mig?" fyldte rigtig meget før jeg tog afsted mod CSS i dag.

Da jeg så endelig kom til universitetet (selvfølgelig i mega god tid!), stod de mange velkendte ansigter fra min rustur samlet og ventede foran indgangen, sikkert lige så nervøse for første dag som mig. En af vores tutorer stod og tog imod os og fulgte os samlet hen til vores første forelæsning. Hurtig følte jeg mig i samme båd som alle de andre og første dag virkede lige pludselig ikke så slem alligevel.

Jeg tror man hurtigt opdager at andre tit har de samme bekymringer og forventninger som man selv har, og derfor er det tit ikke lige så slemt som man regner med. Jeg opdagede i hvert fald at mange af mine medstuderende var lige så nervøse som mig, og at en forelæsning faktisk overhovedet ikke var noget at skulle være nervøs for.

Endnu en forelæsning venter i morgen og jeg er helt sikkert en del mindre nervøs for den.

//Amanda

Likes

Comments