Gänghäng I Filippinerna!

Asien 2019

PUERTO PRINCESA, FILIPPINERNA

21/2-22/2

RUTT:

Bangkok - Koh Tao - Koh Samui - Koh Phangan - Koh Phi Phi Don - Koh Lipe, Thailand

Langkawi - Kuala Lumpur, Malaysia

Koh Rong - Sihanoukville, Kambodja

Phu Quoc - Soc Trang - Ho Chi Minh, Vietnam

Puerto Princesa, Filippinerna

Puerto Princesa: En mellanlandning som blev skitbra. Egentligen hade vi bara bokat detta stället för att planet gick dit, helt enkelt, men när vi ändå var där kunde vi passa på att ta tillvara på tiden såklart! Hostelet vi bodde på var såå najs verkligen, förutom den lilla detaljen att det hade varit bättre tryck i duschen om jag stod och spottade vatten, well well. Har tyvärr ingen aning om vad det hette. Det hade pool och massa små dorms med 8 sängar i varje och EN KISSEKATT. En mini-kattunge (verkligen mini, undernärd. Så vi matade och klappade och tog hand om stackaren) som vi döpte till varsitt namn, enligt mig hette hen Molly. Och dessutom två superdupermegasöta hundvalpar och hette Lejla och Han<3 Tvillingar<3

Vi kom dit relativt tidigt på dagen så när vi var incheckade och hemmastadda tänkte vi dra oss mot “stan” för att skaffa simkort och sedan röra oss mot stranden som vi fick höra var den bästa i hela Puerto Princesa. TAGGADE tjejer. Då kom det fram en snubbe från hostelet, Alex hette han, som hade hört att vi var svenskar och undrade ifall han kunde hänga på, och giiivetvis sa vi ja! Så vi hängde runt på “stranden” efter att ha betalat 50 piso för att ens få entra den haha. Sen var den ett gyttjehål med lite vatten<3 finaste stranden i Puerto Princesa<3 Men vi hade det så trevligt SÅ ändå!

På kvällen fortsatte vi hänga med Alex och tänkte dra ut och äta middag och ta en öl någonstans så vi rörde oss återigen in mot staden. På vägen träffade vi en till härlig snubbe som hette Benny som VERKLIGEN ville bjuda oss på middag men vi försökte i det längsta att vägra, men efter en trevlig måltid och några öl blev det han som betalade ändå. Genom att smyga iväg och prata med ägaren haha… Vi fick senare reda på att han var stenrik och hade hus överallt i världen så då kändes det lite bättre.

Sen var planen: glass på donken. En riktigt galen kväll som ni hör. Nä men Alex hade hört att det fanns någon glass där som tydligen bara såldes på det McDonaldset (???bestämd form haha) och som skulle vara svingod. På vägen blev vi ifattsprungna av en tredje snubbe, denna gången en som vi delade rum med på hostelet; Arkitekt-Hans från Filippinerna! Så nu när vi var hela sju pers rörde vi oss mot donken och väl där fick de smält glass med kolasås, typ. Tydligen inget speciellt alls, haha. Men kul att prova!!

I brist på bilder från denna kvällen får ni en från dagen efter, från gängethänget

Nästa på dagordningen: köpa öl. Red Horse för att vara exakt. Nån extra stark historia i Filippinerna som inte alls smakade extra stark. Härligt! Och sen gick vi till en kareokebar? Egentligen så konstigt, men skitkul! Hans blev betuttad i Linnéa och satt och sjöng Ed Sheeran för henne hela kvällen haha, så det var skoj! Sen rörde vi oss allihop hemåt, alla utan Benny till samma hostel, med en utflykt inbokad tillsammans under morgondagen. Mer om det i näääästa inlägg<3

Gillar

Kommentarer

linnskogl
linnskogl,
Åh vad härligt det låter!
nouw.com/linnskogl