Ullared haul: bebis

Eftersom vi är gravida för första gången och har noll erfarenhet av bebislivet (förutom den lilla erfarenheten jag fick när jag blev storasyster vid 8 års ålder till min lillasyster Lovisa haha), så visste vi egentligen inte vad som bör införskaffas inför bebisens ankomst. Så jag började kollat mängder av youtubeklipp där andra mammor berättade om vad de köpt och vad som varit bra och vad som varit onödigt. Rekommenderar verkligen starkt att kolla på sånna klipp innan ni börjar shoppa för är verkligen så mycket som man egentligen inte behöver.

Efter att att ha matat in den informationen så började vi smått shoppa lite grejer då och då. Så tänkte dela med mig av vår senaste shopping från Ullared.

Detta är ju verkligen ett måste och det fattar ju vem som helst, MEN såg på någon influensers Instagram att hon rekommenderade att man köpa en större och ”luktfri” soptunna eftersom man annars behöver tömma den konstant. Så istället för att köpa en mindre (som vi tänkte göra), så köpte vi en som rymmer betydligt mer.

Denna rekommenderade verkligen ALLA mammor och det är en pryl som suger ut snor/snorkusar ur barnets näsa haha. Låter förjävla vidrigt men kort och gott så stoppar man in ena sidan av slangen i barnets näsa samtidigt som man själv suger in i andra sidan haha.

Vi tänkte köpa enbart en mindre nagelsax, men så hittade Johan denna. Man får verkligen med allt möjligt + en necessär, så det är ju perfekt när man reser osv.

Amma har jag hört kan bli ett större problem och jag har gått in med inställningen att jag inte kan amma, på så sätt känner jag att amningen inte kommer påverka mig lika mycket om det inte skulle gå (återkommer om det funkade eller ej haha!). Men planen är att amma om det funkar och då är dessa två produkterna något som flera mammor rekommenderade. Krämen (rekommenderade även barnmorskan) är för att vårda och lindra bröstvårtorna, det kan både bli torra, såriga och onda vid amning. Och den andra platsgrejen är för att ha mellan bröstet och barnet om det gör ont och man är sårig osv. Ni hör ju på min text hur jag har noll erfarenhet om detta, lärde mig det ganska nyligen haha!

På Ullared hittade vi knappt ett enda plagg som vi gillade så slutade med tre stycken plagg som var på rean haha, 19 kr styck. Perfekt!

Mina föräldrar använda sånna här små handdukar otroligt ofta med min lillasyster, så köpa på mig x antal stycken haha.

Den här kudden är något som alla bebisar inte behöver men vi köpte den ändå. Kudden är anpassad så barnet inte får platt huvud. Men tänker att den blir perfekt att ha som kudde (utöver den andra kudden vi har).

Dessa tunna ”filtar” var det en mamma som rekommenderade och jag älskar dom redan nu. Känner att de har ett brett användningsområde både som ”täcke” på sommaren, i knät när man rapar barnet eller när andra vill hålla henne. Materialet är också hur bra som helst, jag har svårt för det här ”supermysigt-materialet” som flera bebisgrejer har. Kan knappt ta i det. Så det här är toppen!!

Enligt mig det enda onödiga köpet vi gjorde, men Johan ville gärna ha den. Det är ett skötbords”skydd” eller vad man kan kalla det. Istället för att ligga rakt på dynan på skötbordet så ligger barnet på denna. Jag tänkte att vi bara kunde ta en handduk eftersom det kommer nog komma lite skit på den haha, men Johan övertalad mig. Det fanns flera varianter men tyckte dom var fula haha, så fick bli denna enfärgade!

Mängder av frotteskydd i olika storlekar. Vi tänkte lägga dom i myspölen, babynest, spjälsängen, vagnen och andra områden som kan riskera en och annan bajs- kiss- eller spy”attack” haha.

Vi hade redan köpt sänghimmel men herregud vad bra pris det var på Ullared. Enda grejen som faktiskt hade ett bra pris om man jämför Ullared med andra ställen. Så ska ni ha sänghimmel, köp på Ullared.

Influenser världen har påverkat mig när det kommer till bebisgrejer/inredning och jag vill helst att allt ska vara i neutrala färger som matchar resten av hemmet. Men Johan fick mig att vakna upp och inse vad barnet faktiskt kommer vilja ha. Så han kom med tre stycken skrikiga leksaker.

Höhö, önska mig lycka till med att genomföra detta!

När vi ändå var på Ullared så passade vi på att köpa sånna här nödvändigheter. Även fast det är flera månader kvar så kände vi att det kan vara kul att fixa i skötbordet någon dag.

Gillar

Kommentarer