Graviduppdatering: 97 dagar kvar

Gravidvecka: v.27

Idag går vi in i v.27 och det känns helt fantastiskt. I vår app (Preglife) stod det att barnet nu är ca 32 cm lång och väger 950 gram, men i slutet av veckan kommer hon passera 1 kg gränsen. Hon samlar på sig underhudsfett, ögonfransar är fullt utväxta och hon suger ofta på tummen. Det är alltid lika roligt varje måndag eftersom vi då går in i nya vecka och får lära oss vad som händer i magen, det är som en enda lång adventskalender haha.

Bebisens status: Ja, vad händer egentligen där inne?. Hon sparkar varje gång magen är i värmen, vilket innebär när jag duschar eller ligger under täcket. Sparkarna sker inte lika ofta som i början men är nu mer rejäla.

Min kropps status: Jag tror jag börjat få foglossning då och då?. Det känns enligt mig som att mina höfter vill ha större mellanrum mellan varandra och gärna hade gått i sär mer haha. Det låter kanske konstigt men det känns nästan som att barnet ligger mellan höfterna och sträcker ut sig från ena sidan till andra och vill göra avståndet längre haha.

På nätterna rekommenderas det att man sover på sidan både för min skull men även för barnets skull. Även här får jag ont i höfterna/rumpan, himla konstig känsla. Känns som en träningsvärk på ett konstigt ställe. Så jag byter sida ofta för att minska trycket på.

Psykisk status: Förra veckan var första veckan då graviditeten påverkat mig kraftigt psykiskt. Jag har verkligen haft det jättebra men ändå så kände/känner jag mig inte lycklig. Minsta negativ energi påverkar mig och därför fick jag den fina hjälpen av min bästa vän Johanna och hennes sambo Lucas att börja rensa bort den typen av energi jag inte behöver i mitt liv. Så kort och gott handlar det om att ta bort människor som sprider sån energi. Jag vill bara vara omringad av positiva energier som lycka, värme och stöttning under min graviditet. Så nu hoppas vi att jag denna vecka hittar tillbaka till den inre lyckan.

Cravings: Har aldrig haft speciellt onyttiga cravings men från och med förra veckan så kom bakelser. Jag är inget fan av bakelser överlag och tar gärna en macka på ex café istället, MEN oj oj oj vad härligt det är med bakelser.Jag har även sura smaker som blodapelsin och juice.

Status på inköp till baby: oj, får nog göra ett helt inlägg om detta eftersom vi nu har börjat införskaffat det mesta. Johan är ju en sucker för att fynda på köp och sälj (begagnat), så han hittar varje vecka något. Nu är han exempelvis och hämtar ett bebisgym som egentligen kostade 1000kr men som vi fyndade för 200kr? Haha. Så vi har verkligen tagit till oss av alla mammors råd där ute med att - köp begagnat, andra hands marknaden på bebisgrejer är enormt. Vilket är så sant, vi har köpt flera saker som nästintill ser helt nya ut eftersom bebisar knappt rör grejerna haha. Detta har också resulterat i att vi kunnat unna oss och lägga pengar på andra grejer vi gärna vill köpa nytt till bebisen.

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,

Så häftigt att bebisen redan har ögonfransar!

nouw.com/elinm
Ajjy
Ajjy,

Men ååå, vi ska ha barn typ samtidigt! 😍🥰

nouw.com/ajjy