Förlovningen 31/12 2020

Johan är min stora trygghet här i livet och jag har verkligen lagt hela mitt liv i hans händer, jag lutar mig mot honom i alla lägen. Det är tillomed så att jag inte sover lika bra utan han vid min sida. Under nyårsmorgonen klev Johan upp tidigt för att gå på toaletten och mitt undermedvetna kände direkt av att Johan inte låg kvar i sängen.. så jag vaknade till och lyssnade vart i huset han befann sig. När jag hörde att han enbart var på toa så kunde kroppen slappna av igen och jag slumrade till. Plötsligt vaknade jag av en dörr som slog igen? Johan hade lämnat huset? Detta gjorde att jag inte alls kunde sova, varför har han klivit upp?. Jag kände att båda hundarna låg kvar i sängen så någon morgonpromenad med hundarna var han inte ute på. Jag låg kvar och väntade på att han skulle komma tillbaka men tillslut slängde jag iväg ett sms ”vart är du?”. Johan lugnade mig med ett ”Kommer!” och jag gjorde mitt bästa för att försöka somna om men det var lönlöst haha.

När Johan kom in igen så tog han båda hundarna och försvann ut igen, bara bra tänkte jag då de ändå skulle behöva rastas och jag verkligen inte orkade gå morgonpromenaden. När Johan återvände för sista gången så kröp han inte ner i sängen utan han gick till min sida och sa något i stil med ”Tänkte vi skulle ha en mysig nyårsmorgon, så jag har en överraskning till dig!”. Jag blev klarvaken i hela huvudet och hoppade upp ur sängen haha. Han bad mig sätta på mig ytterkläderna och vi gick därefter ut i snön. Han ledde mig mot sidan av en lada på mina föräldrars gård och när vi nådde målet så hade han byggt en soffa och ett bord av snö placerat på ”gällbrua” (sidoingående till den stora ladan), förutom det så var det ljus tända och på bordet var det placerat min morfars egengjorda kåpor (heter det så?) och varm oboy. Världens mysigaste nyårsmorgonen tänkte jag och slog mig ner i Johan soffa, upptäckte snabbt då att den här soffan är inte nygjord och frågade ”När har du hunnit gjort det här?” Och Johan svarade ”för några dagar sedan tillsammans med Lovisa!”.

Johan gällde upp varm oboy i våra kåpor och samtidigt föll mängder av stora snöflingor sakta ner, exakt som på film. Vi pratade en stund och när jag frågade Johan en klassisk Amanda-fråga: ”Vilken av det där två husen hade du valt?” så upptäckte jag att Johan var något frånvarande i samtalet. Han svarade inte riktigt på frågan och jag började fundera ”vad är det som händer?”. Men tanken slogs bort snabbt när Johan sa ”Jag har det så bra med dig och jag känner ju att jag vill spendera resten av mitt liv med dig” och jag pussade på honom och svarade ”Aww vad bra, för det vill ju jag också”. Sen verkar allt ha blivit en minneslucka här haha, för jag minns inte riktigt vad Johan säger och Johan minns inte heller vad han sa men plötsligt står han på knä och visar en ring mot mig. Minns inte ens om han säger ”Vill du gifta dig med mig?” Eller ”Vill du förlova dig med mig?” Eller någonting, för det enda jag hör är mina egna tankar som skriker: ”OMG!!!!!! VAD ÄR DET SOM HÄNDER!!!! JAG HAR DRÖMT OM DENNA DAG I HELA MITT LIV!!!! AAAAAAAAAHHHH!!!! HAN STÅR PÅ KNÄ!!! OMG VILKEN VACKER RING!!!!”. Samtidigt säger jag högt ”OMG!!! Ja, ja, ja!! Men herregud!!”. Johan är helt röd i ögonen, jag är helt röd i ögonen och han placerar ringen på mitt finger. Därefter ta han upp sin egen ring och placerar den på sitt finger.

Han sätter sig sedan bredvid mig och pustar ut. Han berättar hur otroligt svårt och jobbigt det varit att hålla detta hemligt för mig och hur han egentligen tänkte hålla ett långt tal för mig men att när det väl kom till kritan så fick han en blackout och minns ingenting av det han skulle säga haha. Jag bara skrattade för jag minns knappt själv någonting, allt gick i så fort samtidigt som det gick i slowmotion haha.

Vi satt kvar en stund till, drack oboy och Johan berättade om hela processen från när han först besökte butiken med förlovningsringarna till när han försökt dölja detta för mig. Plötligt föll många bitar på plats och jag skrattade som bara den när jag insåg att jag gjort Johan mer nervös än någonsin när jag skämtat med honom. Bl.a så sa Johan kvällen innan vi skulle åka upp till Östersund att han skulle hämta sina fenor (surf) hemma hos Ron vilket gjorde att jag spontant skämtade ”Ah ska du hämta ringen nu” och Johan spelade med. Jag satt och såg på serier och skämtade enbart med honom eftersom jag tror det var något bröllopsrelaterat på tvn eller något. Så Johan sket ju på sig av nervositet och ringde hela sin familj och berättade att jag typ kommit på honom osv haha. OCH NÄR HAN KOMMER HEM IGEN SÅ FORTSÄTTER JU JAG ATT DRIVA MED HONOM!!!! Så när han kommer in i tv-rummet så lägger jag ut handen i luften och säger ”Jag säger ja!” Och han Johan fortsätter spela med haha. Hahahaha alltså jag dör!! Fattar ni vilken panik han har medans jag bara skämtar och är helt inne i min serie?? OCKSÅ HAR HAN PRECIS HÄMTAT RINGARNA???. Nej jag dör.

Vi satt kvar ett tag till och därefter gick vi in i huset, där väntade min familj och hade förberett champagnefrukost. Alla visste om att Johan skulle göra detta då han bett om lov och fått hjälp av allihopa med att förbereda haha. Vi nöjt av frukosten samtidigt som vi skrattade igenom alla historier och situationer som Johan gått igenom under månader av planerande och fix.

Och nu sitter jag här med en ring runt mitt finger och kan knappt förstå att det är sant. Helt otroligt. Lyckligast i världen!!

Gillar

Kommentarer

Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

Åh vad fint med förlovning!! ❤️ Kika gärna in min blogg om du har tid

nouw.com/vardagsarlighet
megkaup
megkaup,

awh vilken fin story! grattis till er! 😍

nouw.com/megkaup