Inlagd på sjukhuset

Igår hade vi tid för CTG, ultraljud och flödesmätning. Allt tog så lång tid igår och CTG-remsan visade en fin kurva på bägge barnen men barnmorskan lade märke till att jag hade regelbundna sammandragningar. Berättade att jag upplevde hugg och smärta nedtill på vänstersidan i helgen och då passade läkaren på att undersöka mig i samband med ultraljudet. Mycket riktigt var livmodertappen påverkad och är förkortad vilket medför risk för att föda för tidigt. När livmodertappen är helt utplånad börjar man öppna sig. Blev omedelbart inlagd, fick inte ens åka hem och packa ihop mina egna grejer och tårarna bara rann. Vad skulle hända nu? Skulle Niklas ens få stanna med mig? Så mycket frågor... Läkaren som följt oss sedan mitten av graviditeten gjorde i vanlig ordning inte ultraljudet på mig denna gång och jag var lite besviken för det men istället dök han upp på kvällen som gubben i lådan och jag blev så glad! Det är den bästa läkaren jag någonsin mött i sjukvården, han svarar konkret på allt jag frågar och är väldigt lugn, precis vad jag behöver.

Fick ett rum på BB och blev så lättad när vi fick veta att Niklas får stanna och bo med mig. Fick första dosen kortison för att påskynda bebisarnas lungmognad och även en dos bricanyl för att hämma sammandragningarna. Vi fick besök från neonatalavdelningen där vi kunde ställa frågor och bli informerade om livet som väntar där. Kriterierna för att hamna där är att bebisarna ska vara födda innan vecka 35 och väga under 2,2 kilo. Väldigt givande samtal och barnmorskan lämnade kvar pärmen så att vi kan titta på bilderna och läsa om för tidigt födda barn och dess vård.

Idag väntar sista dosen kortison och fler CTG-undersökningar, har även fått en kanyl i ärmen. Ingen läkare är orolig här, bebisarna mår bra och jag är väl kontrollerad så det känns skönt men jag ska inte sticka under stolen med att jag blir väldigt rädd när smärtan gör sig påmind och håller tummarna för att bebisarna vill stanna ett par veckor till. En del frågetecken börjar rätas ut men än är det ovisst om när de kommer, hur jag kommer föda och hur länge jag kommer vara inlagd. Vi tar timme för timme, varje extra dag inne i magen är en bonus och är värdefull tid för bebisarna.

Gillar

Kommentarer

Madeléine Karlsson
,
Vad skönt att höra att ni blir så väl omhändertagna på sjukhuset och att just er läkare är den bästa du mött inom vården. Jag håller tummarna tillsammans med er och hoppas att era bebisar bestämmer dig för att stanna i magen ett tag till. Många kramar!!
amandabloom
amandabloom,
Tack Madde!! Vi hoppas också på det men gör allt för att förbereda oss på en lång sjukhusvistelse. Kram!
nouw.com/amandabloom
natalieco
natalieco,
Håller tummarna för att bebisarna vill stanna där inne i magen några veckor till 😊 Kram!
nouw.com/natalieco
amandabloom
amandabloom,
Tack 😊 kram
nouw.com/amandabloom