Himmelsk bakelse

Har ni firat nationaldagen idag? Berätta! Vi trotsade blåsten och for iväg till stranden och sedan har vi avnjutit den här himmelska bakelsen med ett gäng jordgubbar till. Perfekt avslut på en härlig långhelg som nu lider mot sitt slut.

Tårtbotten
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl vispgrädde
90 gram philadelphia naturell
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
100 gram jordgubbar

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst, sikta ned alla de torra ingredienserna och häll upp smeten i två smorda formar på 17 cm stycket. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen på 175 grader (varmluftsugn) i 20 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden hårt i en bunke, tillsätt vaniljsockret, philadelphian och florsockret. Vispa samman till en slät smet och vänd sist ned små jordgubbsbitar och ställ fyllningen svalt.

Tryck ut tre runda bottnar med hjälp av ett glas i vardera kaka. Sätt ihop de två och två med fyllning emellan, bred sedan på ännu mer runt om bakelsen och toppa med färska jordgubbar.

Gillar

Kommentarer

moafidelie
moafidelie,
Men GUD så gott! Det där måste jag testa 🌸
nouw.com/moafidelie
amandabloom
amandabloom,
Det tycker jag att du ska 😊
nouw.com/amandabloom
Madeleines.se,
Visst är det härligt, och ser liksom olika ut i olika ljus nästan, jättefint 😊
madeleines.se
Anna,
Men gud så gott det såg ut! Måste testa😍😍
nouw.comm/mittlillamirakel
amandabloom
amandabloom,
Det gör du rätt i, enkelt att baka 😊
nouw.com/amandabloom