Hallonpaj

Long time no see. Tiden springer iväg, jag säger det jämt, men det tåls att upprepas. Snart går vi in i november och vi närmar oss advent och julmys. Barnen blir ett och ett halvt år bara dagarna innan julafton och jag tycker bara det blir roligare och roligare ju större de blir. Vardagen blir på ett annat sätt, ska vi åka iväg på utflykt ett par timmar behöver vi inte packa för en hel armé utan ett par blöjor räcker oftast, resten kan man alltid köpa och det är en sån frihet. När de var små bebisar var man tvungen att anpassa efter deras rutiner på ett helt annat sätt. Men alla faser har ju sina för och nackdelar.

Nu har de börjat leka mer och mer med varandra, pratar på som bara den, båda har en vilja av stål och humör som heter duga, undrar just vem det kommer ifrån... Hihi. Vill gärna vara med mig i köket och den här goda pajen funkar året om! Du kan variera med bär/frukt som du vill efter säsong, nu tror jag att äpple/kanel hade varit en hit, och så är den busenkel att baka!

Hallonpaj 6-8 bitar
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 dl cream fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
200 gram hallon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke förutom hallonen, häll smeten i pajskalet. Lägg ned hallonen i smeten och grädda den sedan i mitten av ugnen 30-40 minuter. Fyllningen ska ha stannat. Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Gillar

Kommentarer